In tegenstelling tot andere fabrikanten heeft de zelfregelende klep van Aralco NVS twee scharnierpunten, zodat deze efficiënter werkt. De efficiëntere werking zorgt voor een hoger comfort, voorkomt overventilatie en bespaart op energie.

Twee scharnierpunten: regeling debiet en kleinere ventilatie opening

De zelfregelende EPC-klep van Aralco NVS heeft twee scharnierpunten, waardoor het debiet heel nauwkeurig geregeld kan worden. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en wordt overventilatie voorkomen.

Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt ervoor, dat de ventilatie opening veel meer verkleind kan worden. Bijvoorbeeld in situaties bij een gewijzigde luchtdruk op de gevel, bij temperatuurverschillen, bij veranderende windsnelheden en bij veranderende windrichtingen.

De gepatenteerde EPC-klep bevindt zich in de Aralco NVS roosters MultiAir EPC, FlexAir EPC, Junior 150 EPC, MultiCoust EPC en het brandwerend rooster FireCatch EPC.