Aqualex Alasq, een watertap op 45 Vlaamse drinkpunten

AQUALEX
muro

Hete zomerdagen op komst. Jezelf verfrissen en hydrateren is dan ook belangrijk. Het Belgische AQUALEX streeft naar drinkbaar water dat op ieder moment toegankelijk is voor iedereen, en installeerde daarom verschillende openbare drinkpunten door Vlaanderen heen: de ‘AQUALEX Alasq’ is een innovatieve watertap waar je te allen tijde fris en veilig kraanwater kan drinken. Niet alleen is het een life saver tijdens de zwoele vakantietemperaturen, het is ook de meest duurzame manier om water te drinken.

De productie van de Alasq-tap verloopt in samenwerking met WAAK, een Belgisch maatwerkbedrijf dat zich inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige kans te geven. De Alasq wordt door hen van A tot Z geassembleerd op het AQUALEX HQ in Deerlijk. Het systeem bestaat grotendeels uit roestvrijstaal en is dankzij het zelfreinigende spoelsysteem en de touchless bediening uiterst hygiënisch. Het tappunt met druppelvormige opening waarin je je drinkfles plaatst, is ook gemakkelijk bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Doordat er ieder uur water door de leidingen wordt gestuwd, drink je bovendien nooit stilstaand water.

Aan het kuieren in de natuur? Aan het trainen voor de volgende editie van de Antwerpse Ten Miles? Of misschien fiets je graag naar je werk? Dankzij de Alasq-drinktap kan je je lege drinkfles gemakkelijk en snel vullen met verfrissend water. In nauwe samenwerking met De Watergroep plaatste AQUALEX al 45 Vlaamse drinkpunten, met bovendien 71 in de pijplijn. Gemeentes willen namelijk steeds meer investeren in openbare tappunten waar voorbijgangers zonder problemen en gratis toegang hebben tot veilig drinkwater: goed voor de gezondheid maar vooral ook een belangrijke stap in een duurzamere samenleving.

Waar vind je nu de Aqualex Alasq? Zoek hier in je eigen buurt.

Een mooie wand-variant : Alasq Muro-wandmodel

AQUALEX innoveert en daarom lanceerde het merk dit jaar een kleinere variant op de ‘AQUALEX Alasq’ met dezelfde eigenschappen: het Alasq Muro-wandmodel. Met dit ontwerp zet het merk de nieuwe standaard voor toegankelijk drinkwater op schoolspeelplaatsen, met aandacht voor gebruiksgemak en hygiëne. Het zelfreinigende drinkpunt is een hygiënische manier waarop kinderen hun drinkfles kunnen bijvullen wanneer nodig. Bovendien kan de ‘Alasq Muro’ volledig gepersonaliseerd worden met een motiverende boodschap, passende foto of logo van de school.

Wil jij jouw drinkfles ook vullen aan de Alasq Muro? Vul het formulier in en Aqualex bezorgt je meer informatie. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email