Vocht in huis schaadt uw gezondheid. Doe er iets aan.

Condens Campagnebeeld
Aqua Protect
Kelder Campagnebeeld

Opstijgend vocht, condens op de ramen, schimmels op de muren of water in de kelder. Het zijn één voor één vormen van vocht in huis. Deze vochtproblemen hebben niet alleen een negatief effect op de waarde van uw woning, maar vooral op uw gezondheid.

Opstijgend vocht komt zowel in een oude als nieuwe woning voor

Oudere woningen worden het vaakst geteisterd door opstijgend vocht. Veelal is de bodem van de wanden niet voorzien van een waterdichtingsmembraan of kan het isolatiemateriaal in de holle wanden worden beschadigd. Hierdoor stijgt water in de poriën van het metselwerk. Resultaat: de muur werkt als een spons. Het absorbeert vocht uit de bodem.

Bij nieuwbouwwoningen wordt een waterkerende folie aangebracht, maar bij onzorgvuldige plaatsing en beschadiging of perforatie van deze folie, kan ook in een nieuwe woning opstijgend vocht voorkomen.

Opstijgend vocht beschadigt niet alleen uw muur, maar het veroorzaakt ook een voortdurende afstoting van waterdamp in de woonruimtes. Uitermate ongezond dus.

Condensatie, de nummer 1 van vele vochtproblemen

Condensatie is één van de meest voorkomende vochtproblemen in België. Elke volwassene transpireert ongeveer 1 liter water per dag. Voeg daarbij het vocht dat wordt geproduceerd door huishoudelijke activiteiten (koken, wassen). Dit zorgt ervoor dat uw woning dagelijks 10 tot 20 liter vocht te verwerken heeft. In een slecht geïsoleerd huis wordt dit vocht afgezet op koude oppervlakten, zoals glas of metaal. Condensatie kan ook voorkomen in een geïsoleerde woning, op plaatsen waar isolatie ontbreekt of op slecht geïsoleerde plaatsen zoals koudebruggen.

Muffe kelder? Dan is waterinfiltratie niet ver weg

De grondwaterspiegel zorgt voor een constante druk op de wanden van uw kelder. Op bepaalde plaatsen kan de grondwaterdruk erg sterk zijn. Indien de keldermuren (gedeeltelijk) geen weerstand meer kunnen bieden, kan waterinfiltratie opduiken. Het water sijpelt uit de muren, de luchtvochtigheid bereikt extreme graden en het ruikt muf. Op deze manier gaan helaas grote woonoppervlaktes verloren, terwijl de kelders een extra woonruimte in een huis kunnen zijn.

De gevaren voor de mens

Een goede gezondheid en vocht in huis gaan nooit hand in hand. In vochtige woningen komen gezondheidsproblemen zoals chronische bronchitis en astma veel vaker voor, vooral bij kinderen en ouderen. Een vochtige ruimte stimuleert ook schimmels of mijten. Deze zijn schadelijk voor de ogen, slijmvliezen, huid, luchtwegen en gewrichten. Mijten veroorzaken allergische reacties bij gevoelige mensen. Het is beter om geen onnodige risico's te nemen. De beste garantie is een professionele behandeling tegen vocht.

Doe beroep op een gecertificeerd vochtexpert in uw buurt. Vraag een vrijblijvende diagnose via het formulier en maak uw huis terug gezond.

­

Gratis diagnose

Vul dit formulier in en uw regionaal adviseur komt graag langs voor een gratis diagnose.
Omschrijf het vochtprobleem:
Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email