Panelox, dubbel geanodiseerde gevelpanelen die een gevel doen leven

OutsideStone

Alumet is een Nederlands anodiseerbedrijf dat zich specialiseert in de gevelbouw. Doordat de architect de techniek van anodisatie herontdekt, speelt het bedrijf hierop in door het uitbreiden van nieuwe kleuren en technieken. Alumet richt zich voornamelijk naar ontwerpers van gevels, interieurarchitecten en gevelbouwers.

Onlangs bracht Alumet Panelox op de markt. Panelox bestaat uit twee anodiseerlagen. De eerste laag wordt niet gebeitst, waardoor de glans zichtbaar blijft. Daaropvolgend brengt men een masker aan en pas bij de tweede laag gaat men beitsen. Het patroon (lees: masker) wordt in het materiaal geëtst. In een volgende fase neemt men het masker weg en zie je het patroon terug komen in de eerste laag. Je krijgt als het ware een soort 3D-effect dankzij de glans, de matte delen en het licht.

Een laag kan uit één of twee kleuren bestaan met een matte of glanzende tint. Ook een persoonlijk design is mogelijk door het patroon aan te leveren. Als architect of interieurarchitect heb je alvast heel wat mogelijkheden om de gevel een eigen karakter te geven.

De panelen zijn verkrijgbaar in drie afmetingen:

  • 1000 x 2000 mm
  • 1250 x 2500 mm
  • 1500 x 3000 mm

Ze zijn beschikbaar in de volgende diktes: 1, 2 en 3 mm. De panelen zijn UV-resistent en kunnen meer dan 80 jaar in de buitenlucht mooi blijven. Alle kleuren genieten een garantie van 40 jaar.

Wil je graag meer informatie omtrent Panelox van Alumet? Vul het formulier in en Alumet neemt met jou contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email