Alpha Beton brengt betaalbare massief-passiefhuizen dankzij het gamma PAMAFlex

Alpha Beton

Alpha Beton is in staat om een passiefhuis te bouwen in enkele dagen dankzij betonnen systeembouwelementen, genaamd PAMAFlex. Het PAMAFlex gamma zorgt ervoor dat het passief bouwen betaalbaar blijft. De geprefabriceerde betonnen elementen zijn voorzien van dozen en wachtleidingen voor elektriciteit maar ook voor uitsparingen voor sanitair, ventilatiekokers,…

 

PAMAFlex integreert verschillende bouwfasen in één element. PAMAflex staat dan ook voor :

  • PAssief : Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze;
  • MAssief : Zeer massieve bouwmaterialen voor een optimale warmteopslag, stabiliteit en duurzaamheid;
  • FLexibel : Flexibel door de individuele inrichtingsvrijheid van ruimtes en gevels.

 

 

 

PAMAFlex omvat een volledig assortiment aan bouwelementen om de gebouwschil te isoleren en dit volgens de eisen van de passiefbouwstandaard. Het assortiment omvat:

  • PAMAFlex woningmuur;
  • PAMAFlex keldermuur;
  • PAMAFlex dakelement;
  • PAMAFlex toebehoren.

 

Eigenschappen van de PAMAFlex woningmuur

 

De PAMAFlex muur is vervaardigd uit 14 cm dikke massieve beton, waarop naadloos in één stuk 27 cm dikke PU-schuimisolatie wordt aangebracht. De U-waarde van deze volledige wandconstructie bedraagt 0,10 W/m²K. Dankzij de ingebouwde verbindingselementen kan de opdrachtgever elk soort gevel kiezen: baksteen, pleister, natuursteen, metaal, hout…

 

Eigenschappen van de PAMAFlex keldermuur

De PAMAFlex keldermuur is opgetrokken uit een 40 tot 50 cm dikke bekistingschot met een 10 tot 20 cm dikke PS isolatie. De ingebouwde isolatie is beschermd tegen verrotting en vocht, dankzij het massieve betonnen buitenpaneel.

 

Na de montage op de werf van het bekistingschot wordt de holle ruimte gedicht met zichtbeton. Er werd geopteerd om te werken met hoogvaste bouten uit samengesteld vezelmateriaal om de buitenpanelen van het bekistingschot met elkaar te verbinden. Op die manier worden klassieke koudebruggen met tralieliggers uit staal vermeden. De U-waarde van het geprefabriceerde bekistingschot bedraagt 0,38 tot 0,21 W/m²K.

 

Eigenschappen van de PAMAFlex dakelement

Het PAMAFlex dakelement bestaat uit een 6 cm dikke betonnen wand met een 35 cm dikke PU-schuimisolatie. Het dakelement heeft een vrije draagwijdte van max. 6 m, en dit afhankelijk van de sneeuwlast en de dakhelling. De nodige draagelementen zijn in de betonwand en de isolatie geïntegreerd.

 

Aan de buitenzijde is het dakelement voorzien van bevestigingsrails waarop elk soort dakbedekking kan worden aangebracht: pannen, leien, metaal, hout, fotovoltaïsche panelen… De dakelementen kunnen worden bevestigd aan de nok en aan de dakgoten. De U-waarde van dit dakelement bedraagt 0,10 W/m²K.

 

PAMAFlex toebehoren

    

Verder ontwikkelde Alpha Beton nog enkele toebehoren zoals PAMAFlex randbekisting, PAMAFlex raamsteunbalken en isolatie met helling voor platte daken. Deze toebehoren werden ontwikkeld om een oplossing te bieden aan traditionele koudebrugproblemen.

 

Voor meer info : http://www.pamaflex.eu?utm_source=bativox&utm_medium=site&utm_campaign=bativox

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email