De alliantie in de glassector tussen AGC Glass Europe en Interpane gaat vanaf vandaag daadwerkelijk van start. Deze alliantie, die in december 2011 werd aangekondigd, werd door de Europese mededingingsautoriteiten goedgekeurd.

 

De alliantie in het kort

AGC Glass Europe en Interpane, allebei floatproducenten, vullen elkaar aan op het vlak van glasveredeling zowel voor wat betreft het geografisch bereik als de productspecialiteiten. Via Interpane zal AGC sterker industrieel aanwezig zijn, vooral op de Duitse vlakglasmarkt, en zal het een breder gamma gecoate producten kunnen aanbieden. Interpane, dat nieuwe markten zoekt, zal van zijn kant partij trekken van het uitgebreide netwerk en de industriële aanwezigheid van AGC in heel Europa.

 


Over AGC Glass Europe

AGC Glass Europe is gevestigd in Brussel en produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en binnenhuisinrichting), de autosector, de solar-industrie en een aantal gespecialiseerde industriële sectoren. Het beschikt over een eigen R&D Center en zowat 100 productie-units die over een gebied van Spanje tot Rusland gespreid zijn. AGC Glass Europe telt ongeveer 14.000 personeelsleden en is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld. 

Over Interpane

Interpane is een leidinggevende glasproducent en –veredelaar. Het familiebedrijf werd in 1971 opgericht door  Georg F. Hesselbach.  Het heeft zijn hoofdzetel in Lauenförde (Duitsland) en verkoopt glasproducten aan de bouw en de solar-markten. Het bedrijf ontwikkelde ook zijn eigen coatingtechnologie en –uitrusting. Het oefent activiteiten uit in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk en stelt zowat 1.200 mensen tewerk.