Glasproducent maakt coronaschermen uit veiligheidsglas

covid 19 glass screen
covid 19 glass screen2
covid 19 glass screen3

Dat grote industriële bedrijven ook in tijden van crisis snel kunnen schakelen en innovatief uit de hoek kunnen komen, bewijst glasproducent AGC. Nu de exit uit de coronacrisis stilaan vorm krijgt, ontstaat er een grote nood aan balieschermen en scheidingswanden om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Heel wat bedrijven gingen aan de slag met plexiglas, maar wie zo’n plexiglazen scherm installeert ontdekt al gauw een aantal beperkingen: het geleverde plexiglas is soms niet mooi doorzichtig, plexiglas is na installatie gevoelig voor krassen, je moet opletten dat je geen onderhoudsproducten gebruikt die het plexiglas aantasten en de leveringstermijnen kunnen flink oplopen.

COVID-19 schermen uit veiligheidsglas

AGC Glass Europe ontwikkelde schermen in veiligheidsglas voor gebruik in winkels, landschapsbureaus en aan recepties, maar ook als scheidingswand in restaurants of op manicuretafels. De schermen zijn beschikbaar in gelaagd en in gehard veiligheidsglas. Ze zijn bijzonder eenvoudig te monteren dankzij de meegeleverde metalen of houten steunen. Op dit ogenblik zijn er drie versies beschikbaar:

  • Eén versie in gelaagd glas:
    • Baliescherm in gelaagd glas (2 panelen van 1.6 mm dik) met een oppervlakte van 950 mm X 950 mm  en een totale dikte van 4 mm; bestemd voor winkels en recepties met een opening onderaan als doorgeefluik; dankzij de meegeleverde houten steunen verloopt de installatie zeer vlot en zonder gereedschap.
  • Twee versies in  gehard glas:
    • Baliescherm in gehard glas met een oppervlakte van 1000 mm X 800 mm  en een totale dikte van 4 mm; bestemd voor winkels en recepties met een opening onderaan als doorgeefluik; dit scherm wordt geleverd met stalen steunen;
    • Beschermingspaneel in gehard glas met een oppervlakte van 1000 mm X 800 mm  en een totale dikte van 4 mm; bedoeld als scheidingswand in landschapsbureaus en dus zonder opening onderaan; dit scherm wordt geleverd met stalen steunen; zowel verkrijgbaar in matte (Matelux)  als transparante (Planibel) uitvoering.

Voordelen van glazen schermen

De glazen balieschermen en scheidingswanden hebben heel wat voordelen ten opzichte van hun plexiglazen tegenhangers:

  • Glazen schermen zijn helderder.
  • Glazen schermen in gehard glas zijn bijzonder sterk. De versie in gelaagd glas is minder sterk dan de versie in gehard glas maar eveneens volkomen veilig: bij impact blijven de glasscherven kleven aan de folie waarop de glasplaten van het gelaagd glas gekleefd zijn.
  • De glazen schermen zijn krasbestendiger en beter bestand tegen onderhoudsproducten en producten om te desinfecteren dan plexiglazen schermen.
  • Glas is volledig recycleerbaar wat deze schermen bijzonder duurzaam maakt. Ze kunnen ook makkelijk opgeborgen worden voor een later gebruik.
  • De glazen schermen worden na verloop van tijd niet wazig en vergelen evenmin.
  • De glazen schermen zijn bijzonder eenvoudig te installeren; voor de versie uit gelaagd glas met houten steunen heb je zelfs geen gereedschap nodig om de installatie tot een goed einde te brengen.
  • De glazen schermen zijn bovendien niet duurder dan een kwaliteitsvolle plexiglazen scherm.

Modulaire versies, in gelaagd glas, zullen binnenkort beschikbaar zijn om ons assortiment uit te breiden met horizontale stroken die op een bureau worden geplaatst, verticale schermen die op de vloer worden geplaatst, of zelfs dwarsschotten die op 4-zitsbureaus worden geplaatst.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email