pRaL® Exterior Solid Surface Material panelen zijn een door-en-door, in de massa gekleurd plaatmateriaal, dat zich bijzonder veelzijdig en creatief laat toepassen en bij uitstek geschikt is voor strakke, hedendaagse gevelprojecten.

 

pRaL® Exterior solid surface is samengesteld op basis van een natuurlijke grondstof (aluminiumhydroxide) en acryl polymeer. pRaL® Exterior ssm is bestand tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling.

 

De compacte, zelfdragende platen zijn leverbaar in de afmetingen 3600 x 760 mm en 3600 x 1350 mm, met een dikte van 12 mm. Het leveringsprogramma voor geveltoepassingen voorziet 10 standaardkleuren. pRaL® Exterior is bovendien beschikbaar in een 40 tal kleuren voor toepassingen in buitenmeubilair (vb buitenkeuken, tuinmeubilair). Specifieke plaatsingsmethodes maken het mogelijk om de kleur van de pRaL® Exterior platen te laten doorlopen in de voegen tussen de platen. De pRaL® Exterior gevelplaten kunnen als vlakke plaat worden toegepast of -wanneer meer creativiteit gewenst is- voorzien worden van vormen en uitgesproken oppervlaktestructuren die worden bekomen door het thermoformeren of het frezen van de platen. De pRaL® Exterior platen zijn geschikt voor geveltoepassingen in zowel particuliere woningprojecten als in projectbouw (vb. rust- en ziekenhuizen, musea, appartementsblokken, horeca, commerciële centra en winkels, enz.).   

 

pRaL® Exterior gevelplaten worden toegepast als geventileerde gevel. De bevestiging van pRaL® Exterior gevelplaten gebeurt bij voorkeur op een achterliggend aluminium regelwerk, waarop de panelen, onzichtbaar, mechanisch worden bevestigd door middel van plaathaken die met speciale schroeven worden bevestigd op de rugzijde van de panelen. Om de stabiliteit van de platen te optimaliseren, is een goede ventilatie achter de pRaL® Exterior panelen absoluut noodzakelijk en dient er een minimale uitzettingsvoeg van 4 mm te worden voorzien tussen de panelen onderling.