Plint én isolatie in één element

Willco Products

Een plintafwerking gaat vaak gepaard met kopzorgen voor de architect en/of de aannemer. De plaatsing vraagt namelijk veel precisie én de nodige tijd. Koudebruggen of tijdverlies steken al snel de kop op. Met de innovatieve WILLCO Plint is dit allemaal verleden tijd!

Geen startprofiel meer nodig

De WILLCO Plint is een element dat bestaat uit een plintafwerking aan de voorkant én een achterliggende isolatieplaat. Beide delen zijn aan elkaar vastgelijmd en vormen dus één geheel. Dit biedt heel wat voordelen voor de plaatsing. Doordat de isolatie van de plint naadloos aansluit met de isolatie van het gevelvlak, is het startprofiel overbodig. Er zijn minder arbeidsgangen nodig om het element te plaatsen, wat resulteert in een snellere verwerking. Bovendien is het systeem met de plint 100% vrij van koudebruggen door de naadloze aansluiting.

In verschillende afwerkingen en diktes verkrijgbaar

De plintafwerking is verkrijgbaar in glasvezelbeton (= betonlook), inox, ALU, zink of koper. De achterliggende isolatie van de WILLCO Plint bestaat uit XPS en EPS isolatie, en is beschikbaar in tal van diktes. Ook de λ-waarde van de EPS isolatie wordt gekozen in functie van het project: 0,032 W/m.K of 0,040 W/m.K. Bovendien varieert de hoogte van de plintafwerking van 20 tot en met 120 cm. Het volledige element is beschikbaar in verschillende lengtes en ook in voorgevormde buitenhoeken van 90°.

Kortom, de WILLCO Plint kan volledig op maat van het project gemaakt worden. De architecturale vrijheid van dit product is enorm!

Wilt u meer weten over deze innovatieve isolerende plint? Vul het aanvraagformulier in en WILCO Products neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email