Wienerberger stelt innovatieve bouwoplossingen voor op Architect@Work Luik

Wienerberger

Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen en –oplossingen, stelt er zijn nieuwste producten voor op Architect@Work. U miste Kortrijk? Mis dan zeker Luik niet op 1 en 2 juni 2017 op stand 27-28.

Lang & smal: Imperium en Metropolis gevelstenen

Baksteenarchitectuur is eeuwenoud én op en top hedendaags, want innovatie steunt op traditie. Een bewijs daarvan is het eclatante succes dat vandaag is weggelegd voor lange, smalle gevelstenen die dikwijls in historische architectuurstijlen zijn geworteld. Zij maken een sterk afgelijnde, horizontaal gelaagde architectuur mogelijk, die stevig verankerd is op de site en als het ware uit de bodem lijkt op te rijzen.

Imperium: keizerlijk Romeins formaat

 

De Terca Imperium collectie dankt haar naam aan het Romeins formaat 238x90x40 mm van de gevelstenen. De afgewogen verhouding tussen hoogte en lengte geeft de bakstenen een langgerekt uitzicht, waardoor ze geëigend zijn voor sterk horizontaal gelijnd metselwerk. Om hun uiteindelijke kleur te genereren, worden de grijsbruine basisstenen afgewerkt met een kaleilaag. In de Imperium collectie levert dat acht tinten op in een kleurenschaal van wit naar grijs, waarin op de hoeken subtiel de oorspronkelijke kleur doorschemert.

Metropolis: horizontale gelaagdheid

Ook bij de Terca Metropolis collectie in het smalle Eco-brick formaat 240x65x40 mm sorteert de proportie van hoogte en lengte het gewenste effect: een gevel met een sprekende horizontale gelaagdheid. De gevelstenen met de afgeronde hoeken komen het meest tot hun recht als ze worden verwerkt met een Dudok-voeg. U kiest uit 8 keizerlijke, Romeinse tinten – van zwart over bruin en rood tot geel.

Kleidakpannen uit de Keymer collecties van Koramic: ambachtelijk vakmanschap

Voor wie houdt van uniek en authentiek, biedt Keymer mooie verrassingen. Deze handgemaakte kleidakpannen bestaan uit twee collecties die beiden geschikt zijn voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. De Shire reeks is verkrijgbaar in drie warme roodtinten: Priory, Heritage en Downs red. De aardekleuren Autumn brown, Dark red en Dark chestnut van de Goxhill serie staan garant voor een weelde aan texturen en nuances.

Argeton keramische gevelbekleding

Op Architect@Work presenteert Wienerberger ook zijn Argeton keramische gevelbekleding. De keramische gevelplaten zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan formaten, afwerkingen en kleuren. Het Argeton gevelbekledingssysteem wordt horizontaal geplaatst en gedragen door klemmen of haken op profielen, gemonteerd op de ruwbouw. Het geventileerde gevelbekledingssysteem biedt een totaalconcept dat beantwoordt aan de hoogste esthetische en technische eisen, en dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. 

U kan via het antwoordformulier meer informatie ontvangen van de collecties: Imperium, Metropolis, Keymer of Argeton.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email