Constructiemortels in de kijker: doorstrijkmortel weber.mix MR als kostenefficiënte oplossing voor gevelstenen

Weber
Weber
Weber

Met doorstrijkmortel gebeurt het metselen en het voegen van de gevel tegelijkertijd. Er wordt dus niet nadien gevoegd wat voor een korter bouwproces zorgt en een hogere duurzaamheid teweegbrengt. Het product vormt immers één massa waardoor verbrande of op termijn uitvriezende voegen dus onmogelijk zijn. Omdat de gevel onmiddellijk afgewerkt wordt, is ook beschadiging van raam- en deurkozijnen die kunnen voorkomen indien er achteraf nog gevoegd moet worden, uitgesloten. De doorstrijkmortels van Weber zijn Benor-gekeurd waardoor een constante kwaliteit gegarandeerd is. Door het wegvallen van de kosten voor een voeger en de stellingen die niet hoeven te blijven staan, is het gebruik van de weber.mix MR doorstrijkmortels ook een kostefficiënte oplossing.

 

De aanwezigheid van tras in de Weber doorstrijkmortels zorgt bovendien voor een groot kalkbindend vermogen en een dichtere structuur waardoor er minder kans is op uitbloeiingen.

 

Traditionele manier van werken

Bij het gebruik van doorstrijkmortel wordt er vol en zat gemetseld waarbij zowel de horizontale (lint-) en verticale (stoot-) voeg volledig gevuld worden. Wanneer de mortel voldoende aangetrokken is, kan de voeg door middel van een voegroller afgewerkt worden. Ook bij het gebruik van smalle gevelstenen, waarbij traditioneel metselen en nadien voegen geen optie is, laat doorstrijkmortel wel toe om volgens de traditionele manier te werken.        

 

 

V.l.n.r. : Aanbrengen van het materiaal en het afwerken van het geheel                                   

 

Meer mogelijkheden

Bij het gebruik van doorstrijkmortel kan geopteerd worden voor verschillende afwerkingen : doorstrijken met een doorstrijkroller of voegijzer. Of niet doorstrijken, maar na liptrekken, ruw borstelen. De voeg kan platvol of terugliggend afgewerkt worden, of een combinatie van beide, ...

 

Doorstrijkmortel biedt kortom een oplossing voor trends in voorschrijving en gevelstenen.

Ook voor dunne voegen heeft Weber een uitgebreid gamma oplossingen met de dunmortels en lijmmortels.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email