VASCO lanceert BEAMS in de markt

Vasco Group
Vasco Group
Vasco Group

Als de zon stilaan verdwijnt, kunnen we ons naar goede gewoonte warmen aan de nieuwigheden van VASCO. En ook nu stelt de Limburgse producent niet teleur. In december wordt de langverwachte BEAMS radiator beschikbaar voor de particulier. Nog voor hij in productie ging, had het prototype al enkele belangrijke awards op zak. Zo veroverde hij het Henry van de Velde Label in 2012; voor zijn ecologische innovatie ging hij aan de haal met de Ovam Ecodesign Award.

 

De BEAMS aluminium designradiator is meteen het vlaggenschip van de nieuwe generatie duurzame aluminium radiatoren en uitermate geschikt voor lage temperatuurregimes. “De Beams is even aangenaam om naar te kijken als om zijn warmte te voelen”, zegt Dirk Van Lier van Vasco. “Er zit een vernieuwende dualiteit in het design. De verticale stoere balken contrasteren subtiel met de fijne handdoekbeugels in meerdere geometrische vormen, die je in een handomdraai kan weglaten of vervangen. Anders gezegd, de Beams word je nooit beu”.

 

Nieuwe kleur accessoire

De accessoires of handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in wit, zwart en het nieuwe ‘duifblauw’ (Duifblauw RAL 5014 fijnstructuur). Over de keuze voor die laatste kleur zegt designer Wim Segers: “Duifblauw is een verwijzing naar de wereld van het sanitair, waar water (zowel in keuken als badkamer) een essentieel onderdeel is van het dagelijkse leven. Duifblauw als frisse kleurtoets in combinatie met wit en zwart voor een nieuwe collectie praktische radiatoraccessoires.”

 

 

Warmte op z’n mooist en… op z’n zuinigst

De Beams is niet dus alleen een fraaie verschijning, hij blinkt ook uit in zuinigheid. Zo zit er slechts 2 liter water in en niet de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is. Bovendien zit dat water in de kern, dus compleet veilig voor kleine kinderen. De warmte wordt drie tot vier maal sneller afgegeven dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dat systeem werd samen met de universiteit van Stuttgart ontwikkeld en zorgt voor een energiebesparing tot wel 15%.

 

 

Dirk Van Lier: “Sinds 2009 zet Vasco sterk in op aluminium om een innovatief gamma te brengen. Aluminium is voor ons het nieuwe ‘groene’ metaal. Driemaal lichter dan staal en daardoor makkelijk door 1 persoon te installeren. Bovendien kan het voor 100% worden gerecycleerd en is het mogelijk de radiator talloze fraaie vormen te laten aannemen. Het vat perfect de Vasco filosofie samen: het verenigen van design, comfort en ecologie”.

 

Voor meer informatie, surf naar http://www.vasco.eu/innovation/

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email