Sierradiator Niva: design heruitgevonden

Vasco Group
Vasco Group
Vasco Group

"Een blikvanger", "een onweerstaanbaar aantrekkingspunt", "onze living is er helemaal op ingericht". Toegegeven, klanten zijn dol op de Vasco Niva. En geef ze eens ongelijk. 

 

Wie ernaar kijkt weet het meteen: de Vasco Niva is één en al design. Hij trekt alle aandacht naar zich toe door zijn strakke en tijdloze uiterlijk. Geen wonder dat de Niva de meest gekopieerde en bestverkochte sierradiator is. Modern, strak, klassiek, hip of gewoon lekker gezellig? De Niva past overal en in ieder interieur. Of het nu de woonkamer, het kantoor of de badkamer is, de Niva ademt design, sier en kwaliteit uit! 

 

Met een bijzonder beperkt muuroppervlak haalt de Niva moeiteloos een rendement tot 2385 watt. En zo is de Niva niet alleen een uitblinker in ontwerp maar ook in warmteafgifte. Laat de koude maar komen! 

 

Ontworpen door top designers 

Vasco radiatoren worden steevast ontworpen door top designers. Zo is de klant zeker dat hij een uniek, creatief en buitengewoon product krijgt. Het ontwerp van de Niva is van de hand van ontwerper Wim Segers, winnaar van onder meer de prijs Henry Van de Velde en meerdere Reddot Design Awards. 

 

"Design is voor mij een zoektocht naar authenticiteit van producten. De krachtige architecturale vormgeving van de Niva staat los van vluchtige trends, mode of goedkope styling. De Niva is ontworpen vanuit een lange termijn visie", aldus Wim Segers. 

 

"Ik gaf de zijdelingse schaduwplaat die als muurbevestiging dient een extra plooi. Hierdoor is er een speels effect waardoor het lijkt alsof de Niva als het ware los komt van de wand, haast gaat zweven. De Niva komt dan ook optimaal tot zijn recht in een strakke keuken, een hightech kantoor, een gezellige huiskamer of een sfeervolle badkamer."

 

Wim Segers ontwierp de Niva zodat de minimalistische vormgeving verder ging in alle onderdelen van de radiator. De Niva komt met een design thermostaatknop en een geïntegreerde ventielpijp. Door het ventiel te integreren komt de minimalistische vormgeving van de Niva pas echt tot zijn recht. 

 

Wim Segers: "de Niva is uit één volume staal gesneden wat hem bijzonder massief, degelijk en krachtig maakt. Maanden van schetsen, ontwerpen en ontwikkelen zorgden voor een minimalistisch design dat de Niva terugbrengt naar zijn essentie. Lasnaden, ophanging, aansluiting en ontluchter zijn niet meer zichtbaar."

 

"De Niva is door zijn minimalistische design één met de ruimte. Een tijdloos design dat jarenlang mee gaat en perfect in ieder interieur past", besluit Wim. 

 

Superieure warmteafgifte, ontworpen voor lagetemperatuursystemen 

Kent u de "20-20-20" doelstelling? Deze Europese maatregel stelt dat tegen 2020 er 20% minder uitstoot aan broeikasgassen moet zijn, 20% van alle energie uit hernieuwbare bronnen moet komen en er 20% minder energieverbruik moet zijn. De Niva is ontworpen voor die doelstelling. Hij is speciaal ontwikkeld voor lagetemperatuursytemen. Dit maakt de Niva duurzaam, bijzonder energiezuinig en belangrijk: heel vriendelijk voor de portemonnee.

 

De uniek ontworpen schaduwplaat zorgt niet alleen voor een zwevend effect. Door een betere luchtdoorstroom, het zogenaamde "schouweffect" is er een superieure warmteafgifte. De verwarmde lucht wordt als het ware gedwongen in de schaduwplaat, waardoor er geen luchtverlies aan de zijkanten is. De gehele oppervlakte van de Niva is uitgerust met speciaal ontworpen verwarmingselementen wat de warmteafgifte optimaliseert.

 

De Niva heeft een bijzonder hoge reactiesnelheid. Dit komt door het ingenieuze systeem waarbij de Niva minder waterinhoud heeft en de verversing van het water sneller gaat. 

 

Niva: Plug and Heat

De Niva laat zich bijzonder eenvoudig en snel installeren. Dit door de eenvoudige muurbevestiging, de handige midden-aansluiting en het designventiel met één enkele schroef. De vormgeving biedt grip aan de installateur waardoor hij deze in mum van tijd wordt geplaatst. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken wordt er bij de Niva een designventiel geleverd dat eenvoudig te installeren is door enkel een schroef aan te draaien. Hoe simpel kan een aansluiting zijn? 

 

Door een doordachte en vernieuwende midden-aansluiting krijgt de installateur de mogelijkheid om de leidingen al te leggen, ongeacht de breedte van de radiator. Zo wordt de installatie nog eenvoudiger. 

 

Onderhoud? Bijna geen!

Design en onderhoud komen bij de Niva perfect samen. De Niva heeft bijna geen onderhoud nodig. De muurbevestiging sluit naadloos aan op de muur waardoor er geen stof komt tussen muur en radiator. 

 

De Niva is gesneden uit één volume, zonder onderbreking en de voorzijde is perfect egaal dankzij de duurzame structuurlak. Het volstaat dus om de Niva even af te stoffen en klaar. 

 

Zo sterk als staal 

Hoe sterk en degelijk kan een radiator zijn? De Niva is compleet gemaakt uit staal. Zo is hij oersterk en gaat hij bijzonder lang mee. Om roest te voorkomen lakken we de Niva eerst met een elektrostatische dompellak. Dit voorkomt ook corrosie. Als tweede laag gebruikt Vasco de S600-poedercoating. De lak heeft een matte structuur waardoor de Niva een egaal oppervlak krijgt dat een mooie, trendy uitstraling geeft.

 

Vasco ontwikkelt radiatoren in eigen huis in een officieel erkende testomgeving conform de EN 442 norm. We testen de radiatoren nauwkeurig op lekdichtheid, drukbestendigheid en de kwaliteit van de poederkalk. Bij een van de testen zetten we de radiator meerdere malen onder enorme druk zodat deze bij de eindklant niet aangetast kan worden door corrosie of water. Ook vindt er een visuele kwaliteitscontrole plaats. Dit betekent dat de Niva op iedere kras of oneffenheid wordt gecheckt voordat deze naar de klant wordt verzonden. 

 

Wij vinden het uiterst belangrijk dat de klant een sierradiator krijgt die op en top in orde is. Alle testen die Vasco uitvoert staan onder controle van het Duitse testinstituut HLK-Stuttgart.


Creëer uw eigen, unieke Niva 

De Niva is beschikbaar in een veelvoud aan kleuren en accessoires. Zo creëert u uw eigen buitengewoon en uniek interieur. Door het wisselen met accessoires geef u de Niva meteen een hele nieuwe look. De zijdelingse schaduwplaat die het gevoel geeft dat de radiator zweeft laat toe om bijzonder eenvoudig accessoires te monteren. 

 

De populaire Niva handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in de moderne kleuren: mat aluminium, wit, zwart en fluo. Deze accessoires zijn gemaakt van transparant glas of aluminium en leverbaar in diverse afmetingen. Door de verscheidenheid aan kleuren en vormen passen de accessoires in iedere ruimte. 

 

Duurzaamheid staat centraal 

Bij Vasco is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. In alle gelederen van het bedrijf willen we dat dit centraal staat. De materialen die we gebruiken om stijlvolle sierradiatoren te ontwikkelen zijn 100% herbruikbaar. Zo is de Niva gemaakt uit volledig te recycleren staal.

 

De Niva is een voorbeeld van een duurzame en energiezuinige radiator met een hoge reactiesnelheid, lage watertemperaturen en een aangename stralingswarmte. Kortom: de combinatie van duurzaamheid en uitzonderlijke, energiezuinige prestaties maakt de Vasco sierradiator Niva uniek in de markt. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email