Waarom een architect kiest voor een ventilatie-systeem D van Vasco

Vasco Group
Vasco Group
Vasco Group

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Dan weet u ook dat isoleren en luchtdichtheid streng onder de loep worden genomen. En dat vraagt dan weer om goed gecontroleerde ventilatie, wilt u het binnen aangenaam en gezond houden. Welk systeem verkiest architect Dirk Nijsten voor zijn eigen nieuwbouwwoning?


Bouwen is de laatste jaren erg complex geworden. Wat vindt u daarvan?

“Daar kan je moeilijk omheen, inderdaad. Een voorbeeld: als architect mag ik zelf mijn EPB-verslag opmaken, maar ik laat het over aan deskundige verslaggevers. Zij begeleiden de bouwer mee in de keuze van de nodige energie besparende maatregelen.”

 

Is ventilatie hier een belangrijk onderdeel van ?

“Uiteraard. Ventilatie is een integraal deel van de technieken die geïntegreerd worden in de ruwbouwfase, voorafgaand aan de dekvloeren en afwerking.”

 

Welk systeem geniet uw voorkeur?

“Simpel: systeem D met warmterecuperatie heeft de meeste troeven. Je hebt bijvoorbeeld geen roosters boven de ramen die bij winderig weer gaan fluiten of straatlawaai of koude lucht binnenlaten. Je haalt 90% van de afgevoerde warmte terug in de woning: daar win je E-punten mee.

 

Waarom kiest u voor Vasco?

“Voor de technieken van sanitair, verwarming en ventilatie werk ik al jaren samen met installateurs die ik ken en vertrouw. Zij kiezen steevast voor een Vasco D-systeem omwille van de kwaliteit en technische betrouwbaarheid. Dat blijkt ook bij mijn klanten, dus ik blijf hen daarin volgen. Het is zo’n beetje de kwaliteitsreferentie van de ventilatiesystemen.”

 

Wat zijn die kwaliteiten?

“Dankzij de bijzondere automatische luchtregeling en de volledige bypass heeft de Vasco D-unit een opmerkelijk beter effect op het E-peil. De zelfregelende bypass zorgt ervoor dat je ook over een afkoelingssysteem beschikt in de zomer, doordat de warmterecuperatie wordt uitgeschakeld gedurende de frissere nachtperiode. De sterk geïsoleerde ventilatie-unit zorgt voor een fluisterstil ventilatie systeem. De gebruiksvriendelijkheid mag je ook niet vergeten. Je kan alles zo instellen, dat je er geen omkijken naar hebt.”

 

Zijn er ook nadelen te bedenken?

“Er wordt soms onterecht verteld dat het onderhoud of de reiniging een zwak punt is. Integendeel, dit systeem is bijzonder eenvoudig te reinigen. Je hoeft enkel de luchtfilter die stofdeeltjes en pollen tegenhoudt om de drie maanden te reinigen door middel van een stofzuiger.”

 

 

Architect Dirk Nijsten en installateur Dirk Martens kiezen voor de Vasco ventilatie units type D die zijn ontwikkeld voor toepassing van ventilatie in combinatie met warmteterugwinning. De verschillende uitvoeringen zorgen voor een afzuiging in de zogenaamde 'natte' ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning zeer energiezuinig maakt.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email