Hoe garandeer ik een optimale luchtkwaliteit binnenshuis bij renovatie?

D60a1a
D60b1a
D60c

Een renovatie in het vooruitzicht? En je wenst het huis zo gezond en energiezuinig te ventileren zonder ingrijpende breekwerken. Kan dat wel? Ja, met de decentrale ventilatie-unit van VASCO combineer je tal van troeven. De decentrale ventilatie-unit zorgt voor verse lucht in elke ruimte binnenshuis. Bovendien teken je voor een discrete designoplossing die stil én energiezuinig werkt.

Ventileren en renoveren in de praktijk

Maar liefst 7 van de 10 woningen in Vlaanderen dateren van voor 1970. Dat betekent dat er op het vlak van energiezuinig wonen nog heel wat werk aan de winkel is. Bovendien is het een hele uitdaging om een goed geïsoleerde, luchtdichte renovatiewoning te ventileren. Zo moet je bijvoorbeeld ramen vervangen om luchtroosters te integreren of breekwerken uitvoeren voor de plaatsing van ventilatiekanalen in plafonds en vloeren.

Wie zijn bestaande woning niet volledig wil strippen, kan kiezen voor decentrale ventilatie. Daarbij ventileer je ruimte per ruimte, zonder al te veel extra inspanningen én met alle voordelen van mechanische ventilatie.

Decentrale ventilatie D60 als oplossing bij verbouwingswerken

Decentrale ventilatie is ideaal voor kleinere verbouwingen of als nabehandeling voor woningen die al geïsoleerd zijn maar nog geen ventilatiesysteem hebben. Met zijn innovatieve ventilatie biedt VASCO een flexibele oplossing: verse lucht in je hele woning via enkele ventilatie-units. Je kan zelfs met één enkele unit vochtige lucht afvoeren in de badkamer en verse lucht aanvoeren in de leefruimte.

De ventilatie-unit reinigt tegelijk de lucht: elektrostatische filters zuiveren 99% van alle fijn stof en pollen. Daarnaast is dit VASCO-systeem heel energiezuinig, dankzij de warmterecuperatie, en werkt de ventilatie haast geruisloos. Je kan kiezen voor inbouw (onzichtbaar weggewerkt) of opbouw (plaatsing tegen binnenmuur) waarbij je de discrete metalen omkasting van de ventilatie-unit zelfs kan overschilderen in de kleur van je muren.

Technische specificaties omtrent D60:

  • maximaal debiet van 50 m3 of 80 m³ per uur (instelbaar)
  • inbouw of opbouw (integratie in binnenspouwblad of montage tegen binnenmuur)
  • luchtaanvoer en -afvoer via twee buizen van 153 mm (boorgat 160 mm)
  • voeding van 230 volt
  • warmterecuperatie
  • stille werking
  • onderhoudsvriendelijk

Wilt je graag meer informatie ontvangen over de decentrale ventilatie-unit D60 van VASCO, vul dan het formulier in. VASCO bezorgt u de nieuwe brochure over D60.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email