Veilige thuishaven voor Boeing 787 Dreamliner dankzij Triflex

Triflex
Triflex

Jetairfly heeft eind vorig jaar in de VS haar gloednieuwe Boeing 787 Dreamliner in ontvangst genomen. Een dag later arriveerde de aanwinst op Jetairport in Brussel. Met het toenemende verkeer in en rondom de hangar van het onlangs geopende airport is veiligheid een belangrijk item. Wegmarkeringbedrijf Gaston de Groote bracht de Triflex markeringen aan die helpen de vliegtuigen op een veilige manier naar de juiste plaats te geleiden.

 

Brussels Airport verwelkomt Jetairport

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft het nieuwe airport als thuisbasis. De state-of-the-art hangar, de opslagruimte en de kantoren vormen samen het bedrijfscomplex Jetairport. Het zeer centraal gelegen complex situeert zich naast de luchthaventerminal en grenst aan de tarmac van Brussels Airport.

 

Bouwheer Jetairfly zocht naar een duurzame oplossing voor de markeringen in de hangar die ruimte biedt voor drie vliegtuigen. Dergelijke markeringen vereisen specifieke eigenschappen. Om de pushback-truck -die de vliegtuigen in de hangar verplaatst- voldoende grip te geven, moeten de markeringen voldoen aan een hoge stroefheid. Tevens dienen de markeringen resistent te zijn voor hydraulische- en smeeroliën. Het morsen van oliën is in de hangar immers niet te voorkomen.

 

Voorbereiding ondergrond met zuur

Wegmarkeringbedrijf Gaston de Groote uit Merelbeke was reeds actief op Brussels Airport en werd ingeschakeld om de markeringen aan te brengen. Eerst moest het bedrijf aan de slag met de ondergrond. Het betrof een gepolierde betonvloer die voorzien was van een zogenaamde ‘curing compound’, een product dat is aangebracht om het uitdrogen van versgestort beton te voorkomen. Om de ondergrond voor te bereiden, kon Gaston de Groote niet kogelstralen. Het staalgrit zou zich over de vloer verspreiden en in de motoren van de vliegtuigen kunnen eindigen, waar ze grote schade kunnen aanrichten. Om dit te voorkomen, is de vloer geëtst met zuuroplossing.  

 

Gele, okerkleurige en rode markeringen

 

Vervolgens bracht de applicateur de markeringen aan in verschillende kleuren. Elke kleur heeft een eigen boodschap:

  • De gele lijnen (Preco Cryl Reibeplastik 2K, Ral 1023 Geel) dienen om het vliegtuig recht binnen te rijden, zodat het juist gepositioneerd wordt in de hanger. Rondom deze gele lijn, is een grijskleurige coating (Preco Cryl Kaltplastik SP 3K, Ral 7030 grijs, verspoten oppervlaktecoating) aangebracht waar de pushback-truck overheen rijdt.

  • De okerkleurige paden (Preco Cryl Kaltplastik SP 3K, Ral 1001 beige, verspoten oppervlaktecoating) zijn looppaden die bezoekers en medewerkers dienen te volgen indien de vliegtuigen binnen staan.
  • De rode paden (Preco Cryl Reibeplastik 2K, Ral 3020 rood)  zijn zones die vrijgehouden moeten worden en toegang verschaffen naar de veiligheidsvoorzieningen, zoals blustoestellen.

 

De kleurige aanduidingen zorgen voor een goed contrast met het vloeroppervlak, waardoor ze duidelijk zichtbaar zijn en de veiligheid wordt vergroot. De hangar is gereed voor ontvangst van De Dreamliner.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email