Nieuwe showroom Porsche voorzien van Triflex

Triflex
Triflex

De nieuwe showroom met garage van Porsche in Wommelgem opende in december haar deuren. Het stallingsdak werd afgewerkt met Triflex. Het is voor het eerst dat architect Jeroen Maesen van Ma°Mu Architecten met deze vloeibare kunststof werkt.

 

De keuze voor Triflex is bewust gemaakt, vertelt Maesen. ‘De systemen hebben simpelweg meer voordelen vergeleken met andere producten.’ Aanvankelijk zou er met betontegels worden gewerkt, maar de architect zocht toch naar andere oplossingen.

 

Het stallingsdak is straks met een autolift te bereiken en bedoeld als veilige plaats om de Porsches te stockeren. ‘Daken krijgen steeds meer een andere functie. Het wordt te duur om een plat dak alleen als dak te gebruiken. We willen die ruimte optimaal benutten, maar dat vraagt om andere toepassingen’, legt Maesen uit.

 

Strakke afwerking

Het dak afdichten met Triflex vraagt dan wel een iets grotere investering dan beton, de belasting is daarentegen minder, hetgeen zich vertaalt in lagere constructiekosten. Ook de beheerkosten vallen lager uit. Doordat de dichting goed zichtbaar is, hoeft er bij eventuele schade niks opgebroken te worden. Bovendien is de pmma (Polymethylmethacrylaat) hars die de basis vormt van de Triflex producten eenvoudig te herstellen. Een groot voordeel, vindt de architect.

 

Daarnaast kan de vloer dankzij de vloeibare kunststof strak worden afgewerkt en worden opgaande muren, dakranden en klokputjes relatief eenvoudig weggewerkt. ‘Dan hebben we meteen alles mooi in hetzelfde materiaal.’

 

 

 

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) bracht de vloeibare kunststof aan. Het werken met Triflex is minder afhankelijk van de weersomstandigheden en ook dat is een uitkomst, vindt de architect. ‘Je kunt dit product vrij lang doorplaatsen. Ook bij lage temperaturen en bij hoge luchtvochtigheid.’

 

Het systeem van Triflex bevalt Maesen zo goed, dat hij ook bij de nieuwe vestiging van Audi in Hasselt gebruik gaat maken van dit product. Daar gaat het om een vrijstaand parkeergebouw.

 

De gebruikte techniek op de geïsoleerde dakparking van de Porsche garage in Wommelgem betreft het ProPark systeem, variant 1 van Triflex.

 

 

Het Triflex CIS systeem is een totaal concept voor het afdichten van parkeerdaken. Het systeem omvat niet alleen een berijdbare afdichting van het parkeerdak, maar in de totale opbouw wordt eveneens isolatie en een drukverdeellaag aangebracht.

 

Voordeel bij het toepassen van een direct berijdbare afdichting is dat losse onderdelen achterwege gelaten worden. Door het Triflex ProPark systeem aan te brengen is er een brede keuze in kleuren en structuren die goed bij de inrichting van het gebouw passen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email