Zes schoonmaakadviezen voor de parkeergarage

Triflex
Triflex
Triflex

De reinheid van een parkeergarage maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van de waardering van de bezoeker. Naast de afwezigheid van afval, zijn ook schone vloeren en wanden van groot belang op de uitstraling en beleving van een parkeergarage. En uiteindelijk op het veiligheidsgevoel in de garage. Hoe onderhoudt u uw parkeergarage het beste? We adviseren u graag.

Zes tips voor een effectieve reiniging van uw parkeergarage

  1. Houd al in de ontwerpfase van een parkeergarage rekening met schoonmaakvoorzieningen. In een langgerekte parkeergarage is het bijvoorbeeld aan te raden om op meerdere plekken tap- en lospunten te installeren voor schoon en vuil water van de schoonmaakmachines.
  2. Maak een schoonmaakplanning waarbij de meest vervuilde locaties in de garage het vaakst worden gereinigd. Dat zijn de secties bij de inkom en uitgang, op doorgaande rijroutes en de parkeerplekken rondom de in- en uitgang voor voetgangers, waar mensen het liefst parkeren.
  3. Let op met schoonmaakmiddelen op basis van zeep en polymeerhoudende reinigingsproducten. Bij het gebruik van deze middelen blijft er een vettig filmlaagje op de vloer achter, waardoor de vloer uiteindelijk sneller vervuilt en glad wordt.
  4. Wees tijdens het schoonmaken van de vloer alert op kleine beschadigingen en herstel deze snel. Zo voorkomt u onthechting van de vloer, waardoor vocht en vuil de kans krijgen om eronder te kruipen.
  5. Stem het schoonmaakmiddel, in de juiste verhouding af op de vervuiling. Voor het verwijderen van kalk en roest (anorganische vervuiling) dient men een ander reinigingsproduct te gebruiken dan waar dagelijks of periodiek mee gereinigd wordt. Hiervoor is een zure reiniger nodig.
  6. Vraag de nieuwe brochure met richtlijnen omtrent schoonmaakadvies voor kunstof vloerafwerkingen aan, zodat u precies weet welke schoonmaakmiddelen en –machines u het beste kunt inzetten in uiteenlopende situaties.

Eén inspectie per jaar is voldoende om jarenlang van uw investering te genieten. Inspecteer nu uw parkeergarages want het najaar is het meest ideale tijdstip om gebreken te herstellen voor de winter.

Ontvangt u graag de nieuwe brochure met schoonmaakadvies of wenst u advies om uw reinigingsprogramma beter op uw noden af te stemmen, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email