Een fraaie en duurzame gebouwschil met voorgelakt staal

Tata Steel
Tata Steel
Tata Steel

Staal duikt steeds vaker op in het straatbeeld als oplossing voor dak-en gevelbekleding. Dat is ook geen toeval want zo’n stalen gevel-of dakbekleding kan een project een uniek uiterlijk geven. Als ontwerper kan je kiezen uit tientallen kleuren en door de juiste profielkeuze kan je het uitzicht laten variëren van retro industrieel tot strak modern. In combinatie met isolatiematerialen zoals PIR schuim of minerale wol krijg je niet alleen een mooie maar ook een extra duurzame gebouwschil. Het feit dat de profielen of cassettes off-site gemaakt worden, makkelijk transporteerbaar zijn en snel op de werf gemonteerd kunnen worden, is een bijkomende troef. Het vooroordeel dat staal enkel thuishoort in industriebouw is dus volkomen onterecht en dat bewijzen het toenemend aantal projecten in de sport, kantoor, residentiële,… sector.

Ga voor duurzame esthetiek met garantie

Wie staal zegt, denkt onbewust meteen aan corrosieproblemen en ook twijfels over de kleurvastheid van een gevel- of dakbekleding zijn soms drempels die je als ontwerper, bouwheer,… doen twijfelen of staal wel de juiste keuze is voor je project. Zoals wel vaker bij innovatieve toepassingen van materialen, geldt ook hier de gouden regel: ga voor kwaliteit.

Dat brengt ons naadloos bij de Colorcoat Prisma®, het voorgelakte staalgamma  van Europa’s tweede grootste staalproducent Tata Steel. Dankzij een revolutionaire 3-laagse coatingtechnologie zorgt Colorcoat Prisma® voor een fraaie esthetische stalen gebouwschil met keuze uit meer dan 20 kleuren, een duurzame productie, een superieure corrosiebestendigheid en een bewezen kleurstabiliteit.

Voor een optimale gemoedsrust is er de Confidex projectspecifieke garantie. Die garantie heeft niet enkel betrekking op functionele eigenschappen zoals de corrosiebestendigheid maar specifiek voor de Colorcoat Prisma ook op esthetische eigenschappen zoals de kleurstabiliteit. Op contractuele wijze biedt Tata Steel de langste en meest uitgebreide garantie voor voorgelakte staalproducten in Europa met garantietermijnen tot wel 40 jaar.

Overweeg je om staal te gebruiken voor je gebouwschil en zit je nog met vragen? Maak dan gebruik van bijgevoegd formulier voor ondersteuning en technisch advies van het Colorcoat technisch supportteam. Via bijgevoegd formulier kunnen ook stalen van de verschillende beschikbare kleuren aangevraagd worden.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email