Somfy werkt aan het klimaat. Dankzij EnOcean zijn batterijen in radiogestuurde schakelaars overbodig.

Somfy
Somfy
Somfy

Dit jaar lanceerde Somfy de EnOcean compatibele plug-in module voor de Animeo motor stuuréénheden. Hierdoor kunnen architecten, ontwerpers en voorschrijvers EnOcean compatibele muurschakelaars integreren in zonweringssystemen van residentiële maar ook niet-residentiële projecten.

 

Het EnOcean Protocol laat toe dat individuele draadloze schakelaars verbonden worden met animeo KNX. De toegepaste technologie van EnOcean in schakelaars met radiobesturing maakt batterijen overbodig: de beweging veroorzaakt door het drukken op de schakelaar, genereert voldoende energie om draadloos te kunnen communiceren met de Somfy motoren. Door in de animeo motor stuuréénheden EnOcean ontvangers te plaatsen wordt het dus mogelijk dat de schakelaars voor de individuele bediening van zonweringen rechtstreeks verbonden zijn met de KNX bus, zonder dat deze voorzien zijn van batterijen.

 

Een groot voordeel van deze EnOcean technologie ligt vooral in de reductie van de onderhoudskosten voor de opdrachtgever. Waar men vroeger na verloop van tijd in de radiogestuurde individuele schakelaars de batterijen diende te vervangen, is dit met EnOcean verleden tijd.

Daarnaast vermindert deze technologie ook aanzienlijk de kosten bij nieuwbouw en renovatie omdat schakelaars eenvoudig geplaatst en/of geherpositioneerd kunnen worden zonder veel breekwerk.

 

Meer over EnOcean batterijloze draadloze technologie »

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email