Hoe duurzaam zijn de KNX-besturingssystemen van Somfy?

Somfy
Somfy
Somfy

De gebouwschil vormt de scheiding tussen het binnen- en buitenklimaat van een gebouw of woning. Terwijl buiten de weersomstandigheden wisselen, is het belangrijk dat het klimaat binnen zo gelijkmatig mogelijk blijft. Het aanzicht van de gevel kenmerkt zich op 2 manieren. Het handmatig openen van ramen om te ventileren en het sluiten van zonweringen en/of gordijnen om warmte tegen te houden en het daglicht te regelen. 

 

Het handmatig bedienen levert juist oncomfortabele situaties op. Ramen blijven open staan of ramen worden te laat geopend. Zonwering wordt pas bediend wanneer het al te warm is in de ruimte of als er teveel lichtinval is. Somfy biedt hierin een doorgedreven oplossing met de KNX-toepassing.

 

Optimalisering binnenklimaat

Geautomatiseerde zonweringen en ramen laten toe dat er efficiënt kan worden gereageerd op weersomstandigheden. Het anticiperen gebeurt door sensoren die zon, wind, regen en buitentemperatuur meten. Hierdoor is men in staat om het binnenklimaat te optimaliseren. Dankzij aanwezigheidsdetectoren en CO2-meting gaat men nog een stap verder en verhoogt men het werk- en wooncomfort.

 

Energie-efficiënt gebouw

Door deze aanpak gebruik je de gebouwschil primair als klimaatinstallatie. De gebouwinstallatie dient als aanvulling met betrekking tot verwarmen, koelen, verlichting en ventilatie, wat resulteert in een energie-efficiënt gebouw.

 

 

Koppelen

Het aanwenden van primaire energiebronnen zoals zonnewarmte, licht en lucht, en dan pas in te zetten op gebouwinstallaties, maakt Somfy uniek. De aansturing van de gevels koppelt Somfy aan gebouwinstallaties, waardoor er op een energiebewuste manier met energie wordt omgesprongen.

 

Somfy slaagt erin om dankzij “open” besturingsprotocollen netwerken op te bouwen van verschillende gebouwinstallaties. Animeo KNX is een uitstekend voorbeeld waarbij het KNX besturingsprotocol gebouwinstallaties met elkaar koppelt. Hierdoor werken de automatische zonweringen en ramen samen met de verlichting, verwarming, koeling en ventilatie.

 

Besparing

Door het kiezen van 1 besturingssysteem voor alle gebouwinstallaties – gevelautomatisatie inbegrepen – is de investering beduidend lager op vlak van de installatiekosten (minder bekabeling). Doordat alle animeo KNX producten geleverd worden met Wieland-stekkers of WAGO-klemmen is het voor de installateur aangenaam werken. De kans op verkeerd aansluiten wordt hierdoor verminderd.

 

Voor meer informatie, surf naar http://www.somfyarchitecture.be

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email