Somfy en TUI: dankzij KNX een fris ticket naar de zon

Somfy
Somfy

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar. Zon, zee, strand... bij touroperator TUI weten ze daar alles van. Maar in het hoofdkantoor in Oostende houdt Jetair de werkruimte graag fris. Vandaar de vraag aan Somfy, marktleider op gebied van motorisatie en aansturing van onder meer zonwering, om met een flexibele oplossing te komen voor de sturing van de zonwering.

Bij de facility-afdeling wist men heel goed wat de noden waren van de collega’s bij TUI. “Specifiek aan Jetair is dat we heel seizoensgebonden werken. Het kantoorgebouw moet zich aanpassen aan de workforce. Dit vraagt dan ook enige flexibiliteit naar modulatie van ruimten en oppervlakten”, vertelt Facility Manager Alain Allary.

In combinatie met de niet alledaagse vormgeving van het gebouw, resulteerde dit in een flexibele gevelindeling in verschillende zones. In nauwe samenwerking met Jetair berekende Somfy het aantal zones en tekende de programmatie van de KNX-installatie uit.

Er werd gebruik gemaakt van onder meer 70 controllers of motor stuuréénheden, 5 modules of lijnkoppelaars en 1300 m EIB kabel. “Het mooie aan deze KNX-installatie is dat onze eigen mensen ze volledig zelf en gefaseerd hebben uitgevoerd en geprogrammeerd in functie van de wensen”, besluit Alain Allary.

 

Aantal Zones (oriëntatie, gevels, verdiepingen…)

10

Aantal screens (zonweringe)

248

Aantal controllers (motor stuuréénheden)

70

Gebruikte modules of lijnkoppelaars (afhankelijk van aantal verdiepingen, …)

5

Aantal meter kabel

1300

 

Surf naar volgende sites voor meer informatie:

www.somfyarchitecture.be

www.tui.be

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email