Gyproc ontvangt het Cradle to Cradle Silver Certificaat voor het hele assortiment gipskartonplaten

Gyproc
Gyproc
Gyproc

“Cradle to Cradle” is een begrip dat stilaan ingeburgerd raakt in het hedendaagse duurzaamheidsdenken, zowel bij consumenten, bedrijven als overheden. De ideologie, die in 2002 door Braungart en Mc Donough werd gelanceerd, gaat ervan uit dat producten zodanig moeten ontwikkeld worden dat ze na gebruik niet meer eindigen op een stortplaats, maar steeds opnieuw kunnen gerecycled worden. Naast de ecologische kringlopen, die we in de natuur terugvinden, moet de economie daarom inzetten op de ontwikkeling van technologische kringlopen. Eco-design vormt hierbij de garantie dat beide kringlopen duurzaam naast elkaar kunnen bestaan. Hierdoor is de milieu-impact die gepaard gaat met ons consumptiepatroon niet langer negatief. Sterker nog: onze ecologische voetafdruk kan zelfs positief worden.

Gipsplatenfabrikant Gyproc was één van de pioniers die Cradle to Cradle effectief als speerpunt in haar duurzaamheidsstrategie incorporeerde. Al sinds 2011 draagt de Gyproc A-plaat het C2C Silver Certificaat. Nu werd dit certificaat uitgebreid naar alle plaattypes die in de Belgische Gyproc-vestiging (in Kallo) van de band rollen: Gyproc A, Gyproc ACTIVair (PREMIUM), Gyproc Rf, Gyproc WR, Gyplat en DuragGyp. Het is de eerste keer dat een bouwmaterialenproducent zijn volledige productengamma laat certificeren. Bovendien is Gyproc de enige C2C-gipskartonplaat ter wereld.

Het Cradle to Cradle Silver Certificaat bewijst dat Gyproc alles in het werk stelt om haar grondstoffen en productieprocessen 100% ecologisch verantwoord te maken! Hierdoor zijn de Gyproc-producten gegarandeerd gezond en integraal recyclebaar, zonder enig nadelig effect voor mens, milieu of kwaliteit van het gerecyclede product. Dat is ook de reden waarom C2C-producten extra worden gewaardeerd in certificatiesystemen voor duurzame gebouwen, zoals LEED of BREEAM.

De duurzaamheidsfilosofie van Gyproc is duidelijk: kiezen voor Gyproc is kiezen voor een “Cradle to Cradle”-product, met behoud van kwaliteit en zonder meerkost.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email