Prefabbeton blijft een innoverend product met respect voor de hedendaagse bouweisen en het milieu

Ronveaux - Structo
Ronveaux - Structo
Ronveaux - Structo

Het op dit moment aangeboden assortiment producten van geprefabriceerd structuurbeton  voldoet zowel aan de technische als economische eisen. Daarnaast is het gamma zowel geschikt voor duurzame standaardoplossingen als voor erg specifieke projecten met hun vaak bijzondere particulariteiten. Door diverse innovaties, zowel op het vlak van betonsamenstellingen als op het vlak van vormen, die kunnen gaan tot echte  driedimensionele kunstwerken, worden aan ontwerpers producten aangeboden, op maat van hun werven. 

 

Die verschillende optimalisaties worden gebruikt door Ronveaux en Structo op hun werven:

 

De “Tour Paradis” in Luik

 

 

 

Het moderne karakter van deze toren, die de kantoren van de Federale Overheidsdienst Financiën zal huisvesten, is opvallend in dit project dat door FEDIMMO aan de architecten Bag-Jaspers (Jaspers – Eyers & Partners) werd toevertrouwd.

 

De stabiliteit van dit nieuwe gebouw, dat een baken vormt boven het Luikse landschap, werd toevertrouwd aan het studiebureau Greisch (BEG), dat incontournabel is voor een project van deze omvang en de bijhorende moeilijkheden.

 

 

Omwille van de opvallende contouren van het gebouw heeft BEG gekozen voor een structuur met balken/kolommen in gewapend beton. Deze traditionele technologie wordt hier gebruikt met zijn meest geavanceerde prestaties.

 

De vereniging Galère – Interbuild – Duchêne heeft deze uitdaging met innovatief karakter aan  Ronveaux toevertrouwd. De grootsheid van de prestatie is meervoudig en vaak onopvallend.

 

Naast onmiddellijk zichtbare architecturale verplichtingen zijn er ook meer onopvallende verplichtingen voor het optimaliseren van de bruikbare gebouwsoppervlakte en voor de uitvoeringstermijnen. Deze eisen worden perfect geïllustreerd door het ontwerp en de uitvoering van ronde kolommen van verschillende niveaus in hoge-sterkte-beton.

Ronveaux ontwikkelde dus productiemiddelen specifiek voor deze werf waarvan de meest in het oog springende de nieuwe, complexe bekistingsvormen en de realisatie van een zelfverdichtend beton met druksterkteklasse C80/95 zijn.   

 

Nieuw streekziekenhuis krijgt vorm

 

 

 

Na bijna acht jaar voorbereiding kon AZ Alma in 2012 eindelijk van start gaan met de uitvoering van de bouw van een multidisciplinair streekziekenhuis. Structo hielp mee dit ambitieuze plan te verwezenlijken.

 

 

Tegen 2017 moet aan de Ringlaan in Eeklo één van de modernste ziekenhuizen van Vlaanderen de rol van de campussen in Eeklo en Sijsele overnemen, daarbij perfect inspelend op de noden van patiënten uit de hele regio.

 

Hoofdaannemer MBG rekent voor de bouw van dit ambitieuze nieuwbouwproject o.a. op prefabbetonspecialist Structo. Met een aangepast productengamma, zowel in gewapend als voorgespannen beton, en specifieke engineeringcapaciteit manifesteert Structo zich immers sinds enkele jaren als dé prefab-specialist voor ziekenhuizen en parkeergebouwen.

 

Tijdens het voortraject kon Structo het concept bestuderen en bijsturen, wat de bouwheer een gunstiger bouwconcept opleverde. Immers door gebruik te maken van een raster van 720cm op 765cm konden pasplaten vermeden worden. Bovendien zorgt de nodige flexibiliteit in de boventafel van de TT-elementen ervoor dat de vele leidingen vlot kunnen passeren. Structo werkte ook mee aan het op punt stellen van de innoverende leidingkokers in beton die moesten verwerkt worden in het skelet van het gebouw. Uiteindelijk is geopteerd voor een dragende prefab kolom in U-vorm van 120cm op 60cm waarin leidingen van 70cm op 47cm konden geplaatst worden.

 

Ondanks de uitdagende planning haalt Structo opnieuw een cruciale deadline. Ongetwijfeld een mooie referentie in dit belangrijke marktsegment.

 

Architect: AAPROG Architecten

Studiebureau: VK Engineering

 

Meer informatie : http://www.structo.be/

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email