Boxer, het plafondpaneel dat tegen een stootje kan!

Rockfon
Rockfon
Rockfon

In openbare ruimtes is de kans op beschadiging aan het plafond groot. Boxer is een plafondpaneel dat niet beschadigt als er een schooltas tegenaan vliegt en bovendien garant staat voor een zeer hoge geluidsabsorptie en brandveiligheid.

 

Dankzij het speciale versterkte en flexibele mineraalvlies aan de zichtzijde is Boxer zeer stootbestendig. Uit testen is gebleken dat een Boxer plafondpaneel een zeven keer hogere impactbestendigheid heeft dan een traditioneel mineraal plafondpaneel, zonder daarbij visueel beschadigd te worden. Als gebouweigenaar bent u dus verzekerd van een blijvend mooi aanzicht, een lange levensduur en daardoor lage vervangingskosten. Onmisbare eigenschappen in onder andere scholen, kantines, kleedruimtes van sporthallen, zwembaden en gangen van stadions.

 

Bovendien zorgt de behandeling van het oppervlak voor een lagere gevoeligheid voor vieze vingers en voor een afwasbaarheid met vochtige doek: erg belangrijke eigenschappen in toepassingen waar toegang tot installaties in het plenum en uitneembaarheid van plafondpanelen een must zijn, zoals vaak in scholen, maar ook in de gezondheidszorg.

 

Door naast het plafondpaneel ook aandacht te besteden aan de manier van bevestigen, kan voldaan worden aan de impactklasses 2A en 3A volgens de Europese norm EN13964 annex D. Boxer als onderdeel van het daarvoor speciaal (met Chicago Metallic) ontwikkelde OlympiaPlus montagesysteem, voldoet zelfs aan de hoogste klasse 1A. OlympiaPlus is perfect demonteerbaar en door de 1200 x 1200 mm moduulmaat esthetisch en akoestisch de perfecte oplossing voor iedere sporthal. Het systeem is tevens getest op balvastheid in combinatie met verschillende lichtarmaturen.

 

Boxer plafondpanelen bezitten de hoogste geluidsabsorptieklasse (αw = 1,00) en zijn tevens verkrijgbaar in groot formaat.

 

Boxer plafondpanelen voldoen net zoals alle ROCKFON plafondpanelen aan de hoogste klasse brandreactie (A1). Boxer plafondpanelen zijn vochtbestendig tot 100% RV en dimensiestabiel, waardoor een lange levensduur is verzekerd. Boxer plafondpanelen zijn recycleerbaar.

 

Beschrijving

Boxer plafondpanelen zijn samengesteld op basis van onbrandbare en kiemvrije steenwol. De zelfdragende plafondpanelen zijn aan de zichtzijde afgewerkt met een stootbestendig mineraalvlies voorzien van een akoestisch-open spuitstucstructuur en aan de rugzijde van een naturel mineraalvlies.

 

Belangrijkste voordelen

  • Paneel met een zeven keer hogere impactbestendigheid dan een traditioneel plafondpaneel
  • In combinatie met het profielsysteem voldoet Boxer aan de diverse impactklasses volgens EN13964 annex D, waarbij in combinatie met het Olympia Plus systeem de hoogste klasse 1A behaald wordt
  • Te reinigen met droge en natte doek

 

Assortiment

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email