Rf-Technologies biedt een gecertificeerde oplossing om brandkleppen af te dichten met brandwerende steenwolplaten

Rf-Technologies

Rf-Technologies, de toonaangevende Europese fabrikant van brandwerende producten voor compartimentering en ontroking, heeft een geteste en gecertificeerde oplossing om zijn brandkleppen met gecoate steenwolplaten af te dichten. Deze oplossing bestaat voor de vier kerngamma’s die Rf-t verdeelt en biedt een brandweerstand tot 120 minuten.

HVAC installateurs zijn steeds op zoek naar nieuwe methodes om brandkleppen snel en conform de PV in een compartimentwand te installeren en af te dichten. De toepassing van met een brandwerende laag bestreken steenwolplaten kan de afdichting opmerkelijk vereenvoudigen.

 

Voor het eerst in Europa kregen brandkleppen met een dergelijke afdichting een Europese classificatie. De brandkleppen worden geïnstalleerd in de opening in een betonnen wand of in een gipsplatenwand met metalen onderconstructie. De klep wordt aangesloten op de ventilatiekanalen; dan wordt de ruimte rondom de tunnel afgedicht met twee lagen eenzijdig gecoate steenwolplaten met een dikte van minimum 50mm.

Een bijkomend voordeel is de grootte van de openingen die met deze techniek afgedicht kunnen worden: tot 300 mm rondom de kleptunnel. Zo krijgen installatiebedrijven een alternatief voor de traditionele afdichtingmethodes op werven waar de openingen te groot zijn om een opbouwmontage of een afdichting met mortel te realiseren.

Deze methode werd getest op vier brandkleppen van Rf-Technologies:

 

Hoe gaat dit nu in zijn werk?

De onderste steenwolpanelen worden in de opening geplaatst. Een uitsparing is voorzien voor de klep.

 

De klep wordt in de uitsparing gepositioneerd.

 

De bovenste panelen worden geplaatst. De spelingen en randen worden afgedicht met pasta en de kleptunnel wordt afgewerkt met een brandwerende verflaag.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email