Rectolight, de lichte vloer met voorgespannen balken van Rector

Rector
Rector
Rector

Bestemd voor alle niveau’s van vloeren van nieuwe of te renoveren gebouwen. De 2 grootste troeven van de in geperste houtvezelplaat vervaardigde Rectolight vulstenen (=potten) zijn lichtheid en weerstand.

Een snelle plaatsing zonder beroep te moeten doen op extra hulpmiddelen is mogelijk dankzij de lichte elementen met grote lengte. Zijn uitzonderlijke weerstand staat in voor een snelle plaatsing in alle veiligheid, van het plaatsen tot het eindresultaat.

Deze video geeft het werkingsprincipe weer tussen traditionele plaatsing en de plaatsing met Rectolight:

 

Ideaal voor renovatie

De Rectolight vulstenen (= potten), in combinatie met de Rector balken in voorgespannen beton, verzekert de bekisting van de druklaag, die, eens op de werf gestort, zal bijdragen aan het geheel van de kwaliteit van een monolitische vloer.

In geval van renovatie is de Rectolight vloer een goedkopere oplossing dan de traditionele vloerplaat. Het aanbrengen van een vloer gebeurt meestal met onderschoring. Een gamma van versterkte Rector « plus » balken is speciaal ontworpen en laat het plaatsen van de vloer toe zonder gebruik te moeten maken van schoring. Schoringen worden dus overbodig.

Een optimale stockage

De Rectolight vulsteen is te verkrijgen onder de vorm van opstapelbare elementen om betere stockering op de werf toe te laten, een niet te verwaarlozen troef in een dichtbebouwde  omgevingen zoals steden.

Snelle plaatsing

Rectolight laat zich gemakkelijk in de breedte en lengte versnijden door middel van een Sint-Jozefzaag. Voorgesneden lijnen in de breedte zorgen voor een nauwkeurige aanpassing en plaatsing op moeilijke plaatsen zoals schuine kanten enz…

Een ander voordeel betreft de aanpassingen in de lengte. Deze gebeuren dankzij een speling van 6 cm op ieder uiteinde – door middel van een mannelijke en vrouwelijke ineenvoeging.

Geoptimaliseerde afwerkingen

Eens de vloer geplaatst is, laat de vrijgekomen technische ruimte – dankzij de gebogen vorm – het plaatsen van kabels en buizen gemakkelijk toe. Daarnaast is het mogelijk om aan de balkjes van de vloerplaat bevestigingen te plaasten voor het verlaagd plafond aan te brengen.

Rector biedt met Rectolight een volledig systeem aan die zich laat kenmerken door :

  • De lichtheid, interessant voor zowel nieuwbouw als voor renovatie.
  • Opstapelbaarheid van de vulstenen (=potten) waardoor weinig stockageruimte is vereist;
  • Plaatsing zonder onderschoring, waardoor de uitvoering van de werken snel en efficiënt kan gebeuren.
  • Het creeren van een ruimte voor de doorgang van technische installaties tussen de vloerplaat en het verlaagd plafond.

Hoe gaat het er nu aan toe in de praktijk? Deze video geeft u hierop een antwoord:

Meer informatie? Vul het formulier in en Koraton neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email