Innovaties helpen huisvestingsmaatschappijen om te voldoen aan nieuwe energie-eisen

Recticel Insulation
Recticel Insulation
Recticel Insulation

In primeur gebruik van nieuwe Eurowall® 21 spouwisolatie bij bouwwerken

In aanwezigheid van prominenten zoals gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve presenteerden Recticel Insulation, bouwonderneming Damman, huisvestingsmaatschappij De Vlashaard en andere betrokken partners dinsdag 3 juni 2014 een nieuw, groots woonproject in Wevelgem aan pers en publiek. Aan de Ezelstraat in Wevelgem zullen tegen maart 2015 20 nieuwbouwwoningen en 8 afzonderlijke autobergplaatsen opgetrokken worden. Dankzij het inzetten van de nieuwe Eurowall 21 spouwisolatieplaten van Recticel Insulation bij het bouwen van deze woningen, wordt dit in de eerste plaats een duurzaam project, dat het wooncomfort van de toekomstige bewoners aanzienlijk verhoogt.

 

v.l.n.r.: Stijn Tant (schepen gemeente Wevelgem), Mathieu Desmet (schepen gemeente Wevelgem), Carl Decaluwé (gouverneur van de provincie West-Vlaanderen), Jan Seynhaeve (burgemeester van Wevelgem), Chris Loosvelt (voorzitter OCMW gemeente Wevelgem), Herman Raes (commercieel directeur Benelux/Export Recticel Insulation), Karel Maddens (directeur huisvestingsmaatschappij De Vlashaard, Wevelgem), Agnes Baert (voorzitter huisvestingsmaatschappij De Vlashaard, Wevelgem), Stijn Devos (Bouwonderneming Damman), Dimitri Damman (Bouwonderneming Damman)

 

 

Met het oog op de toekomst is de keuze voor kwalitatieve en bestendige isolatie bij dergelijke nieuwe bouwprojecten essentieel. De strengere voorschriften en toenemende energieprijzen maken van milieubewust en energiebespraend bouwen meer dan ooit een prioriteit. De keuze voor het gebruik van de Eurowall 21 isolatieplaten, die recent gelanceerd werden op Batibouw, bij het bouwen van deze 20 nieuwe woningen is dan ook een bewuste keuze voor duurzaamheid.

 

Architect Mieke Cosaert: “Bij dit project is dankzij de nieuwe Eurowall 21 isolatie voldaan aan de ondertussen strengere isolatie-eisen, zonder dat de initiële bouwplannen uit 2010 nog moesten aangepast worden. Zo kon deze innovatie hier meteen ingezet worden zonder veel extra inspanningen. Dankzij de keuze voor dit type isolatiemateriaal in combinatie met het luchtdicht bouwen van de woningen, werd aan de strenge eisen inzake netto-energiebehoefte voor ruimteverwarming voldaan.”

 

De bijzonder hoge en verbeterde isolatiewaarde van Eurowall 21d = 0,021 W/mK), een unicum op de markt voor harde PIR isolatieplaten, stelt namelijk in staat om dunner en beter te gaan isoleren. Voor een gelijkwaardig isolatiepeil is er 10 % minder isolatie nodig. Hiermee wordt niet alleen aan woonruimte gewonnen, maar bovendien levert dit ook een significant voordeel op de energiefactuur op. Toekomstige bewoners zullen finaal een comfortabele, duurzame en rendabele woning betrekken.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email