Hoe krijgt je gebouw-in-wording een BREEAM-certificaat?

Recticel Insulation
Recticel Insulation
Recticel Insulation

Menig architect, aannemer en eigenaar willen de gehele levensduur van het gebouw in kaart brengen. Recticel Insulation begrijpt dit en werkte een nuttige gids uit om alle belanghebbenden (ontwikkelaars, architecten en aannemers) in het bouwproces te helpen bij de certificering. Daarnaast heeft Recticel Insulation ook de impact van hun eigen materialen op de totale BREEAM-score in kaart gebracht.

Waarom is BREEAM het criterium?

In Europa is BREEAM ongetwijfeld één van de belangrijkste beoordelings- en certificatiesystemen voor duurzame gebouwen. In meer dan 70 landen wereldwijd dagen de BREEAM-criteria bouwprofessionals uit om beter te presteren dan de lokale normen en regelgeving.

De gids baseert zich op het “BREEAM International New Construction”-schema. In dit schema zijn vier standaard gebouwtypen opgenomen:

  • Residentiële gebouwen
  • Kantoren
  • Industriële gebouwen
  • Winkelpanden

Voor gebouwen die afwijken van de standaard gebouwtypen kan een op maat gesneden beoordeling worden verkregen.

De beoordeling gebeurt op basis van honderden criteria, die leiden tot een score van 113 tot 122 credits. Deze criteria zijn onderverdeeld in 9 milieuthema’s. Elk milieuthema heeft een bepaald gewicht in de totale score. De totale score leidt tot een beoordeling van “pass” tot “outstanding”.

De oplossingen van Recticel Insulation onder de loep

Tot 36 credits kan je behalen met de oplossingen van Recticel Insulation in combinatie met andere bouwelelementen. In de gids tref je gedetailleerde informatie in welke milieuthema’s Recticel Insulation vooral scoort. Per milieuthema wordt het gewicht van de score, het doel en de beoordelingscriteria opgegeven.

Balk van Beel als referentie voor een “outstanding” gebouw 

De gids eindigt met de case study rond de nieuwe wijk Tweewaters in Leuven. In 2013 behaalde de Balk van Beel een BREEAM-award met een score van 87,81%, het eerste duurzame woongebouw op het Europees vasteland. Recticel Insulation werd hierin gekozen voor het aanleveren van de dakisolatie en droeg daarmee bij tot de score in het onderdeel “energie-efficiëntie” van het BREEAM-certificaat.

Wil jij de gids ontvangen?

Ontvang nu deze handige gids en verwerf alle nodige instrumenten en kennis om uw BREEAM-project te ondersteunen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email