Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall®. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen.

Recticel Insulation
Recticel Insulation

Goed isoleren is belangrijk. Voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur. Wie zijn dak en muren isoleert, bespaart tot 60% energie. Reden te meer om te gaan voor de beste isolatie. Naast efficiënte oplossingen voor de isolatie van daken (Powerroof) en spouwmuren (Eurowall), biedt Recticel Insulation met Powerwall de ideale isolatie voor buitengevelsystemen.

Powerwall zorgt voor een duurzaam, efficiënt en doorlopend isolatieschild rond de woning, dat kan worden gecombineerd met een brede waaier aan gevelafwerkingen. Bovendien wordt het in een mum van tijd geplaatst, is het geschikt voor renovatie én nieuwbouw en staat het garant voor uitstekende thermische prestaties. Kortom, een muur met power!

De warmtegeleidingscoëfficiënt λD volgens EN 12667 bedraagt 0,024 W/mK. De warmteweerstand i.f.v. de dikte wordt weergegeven in onderstaande tabel.

Dikte                   

RD (m²K/W)    

50 mm

2,05

60 mm

2,50

70 mm

2,90

80 mm

3,30

100 mm

4,15

120 mm

5,00

 

De Powerwall isolatieplaat, een isolatieschild met hoog rendement en een uniek tand en groef kliksysteem

Gezien haar beperkte dikte en de uitstekende isolatiewaarde, is Powerwall, op basis van Taufoam® by Recticel, de ideale oplossing voor de buitenisolatie van muren. Powerwall neemt weinig plaats in, zakt niet door en heeft een uniek tand en groef kliksysteem, waardoor de kans op energielekken bijna nihil is. Bovendien zijn de plaat en haar bekleding (zuivere, gewafelde aluminiumbekleding 50µ langs beide zijden) volledig waterbestendig: ze kan dus worden geplaatst tot op het niveau van het maaiveld zonder bijkomende waterdichte folie.

Een doeltreffende combinatie van Powerwall isolatieplaten, regelschroeven en een gevelafwerking naar keuze.

 

Legende: 1: Muur, 2: Powerwall isolatie, 3: Regelschroef, 4: Schuine regelschroef voor belasting op trek en druk, 5: Geventileerde spouw, 6: Uitgelijnd houten lattenwerk, 7: Horizontale latten (enkel bij afwerking met pannen), 8: Afwerkingslaag naar keuze.

Montage

  • Stap 1: Plaatsing van het doorlopend Powerwall isolatieschild zonder onderbrekingen
  • Stap 2: Plaatsing van de regelschroeven. Hiermee kan de houtstructuur tot op de millimeter uitgeregeld worden. Het resultaat is een perfect rechte buitengevelafwerking, zelfs bij een oneffen muur.
  • Stap 3: Houten regelwerk klaar voor afwerking.
  • Stap 4: Plaatsing van de gevelafwerking naar keuze.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email