Een pure heldere baksteen voor binnen en buiten

POESIA®
POESIA®

De Italiaanse firma Poesia produceert heldere, volledig transparante (bak)stenen of blokken die je kan toepassen in de afwerking, maar evengoed als buitengevel. De glazen baksteen is gemaakt van Venetiaans kristal en heeft de vorm van een massieve kristallen staaf (of “lingot”). De baksteen is “hand made” en weegt 4 kg/stuk.

 

De veelzijdigheid van de glazen lingot maakt het een boeiend product voor de bouwheer, architect en interieurarchitect. Het product is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

 

Deze blokken zijn op de traditionele manier te verwerken in metselvorm of met kitwerk. Als u kiest voor kitwerk is het mogelijk om bijna voeg- en naadloos te werken. Dit geeft schitterende effecten.

 

 

 

U stelt zich de vraag of dit wel sterk genoeg is voor buitentoepassingen? In het onderstaande filmpje doorstaan de glazen blokken enkele proeven om na te gaan of deze kunnen worden toegepast voor een buitengevel:

 

 

 

Verder geven we u nog enkele technische specificaties mee:

 

Er zijn 4 gamma’s in deze glazen baksteen:

  • Classic
  • Herbarium
  • Artiko
  • Monoforo

 

Classic collection

De “classic” collectie heeft de originele troeven van het bestaan van de “lingot”. De bakstenen zijn super transparant, gemaakt van Venetiaans kristal en vervaardigd volgens de Muranese techniek van warmglas zonder samensmelten. Verkrijgbaar in 20 formaten en 10 afwerkingen. Ideaal voor scheidingswanden, binnen-buiten toepassingen, douchewanden, muren, afwerkingen van badkuipen of wasbakken, balies enz.

 

Herbarium collectie

 

Deze collectie is geïnspireerd op planten. Door bladeren op kleitegels te leggen, laten de bladeren hun afdruk na. Van deze kleitegels worden bronzen platen gemaakt als basis bij het vervaardigen van de glazen bakstenen. Het is alsof de bladeren in ijs baden. Herbarium is enkel verkrijgbaar in het grote formaat.

 

Artiko collectie

 

Artiko is verkrijgbaar als volledig transparant, satijn look of met een Pulegoso effect (sponzig). Deze is ook beschikbaar in 8 trendy kleuren en in 15 varianten. Artiko is dan ook een decoratieve collectie voor binnenhuis.

 

Monoforo collectie

Monoforo collectie is een design van Paolo Balzonelli. “Brick in brick”-effect, verkrijgbaar in neutraal, zilver, oranje en koraalrood.

 

Wilt u meer weten over dit creatieve product, reageer via de oranje knop. Wij brengen u in contact met de dichtstbijzijnde verdeler.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email