Binnenisoleren dankzij FOAMGLAS in het project Kraanspoor te Amsterdam

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

Het oude kraanspoor uit 1952 van de vroegere Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM) in Amsterdam stond er al jaren verlaten bij toen de Nederlandse architect Trude Hooykaas dit stukje industrieel erfgoed redde van de ondergang. Zij liet het 270 meter lange kraanspoor nagenoeg intact en combineerde dit met een hedendaags architectonisch ontwerp waarin veel glas wordt gebruikt. De bestaande betonconstructie kreeg onder andere een archieffunctie en moest – om het originele aanzicht te kunnen behouden – aan de binnenzijde worden geïsoleerd.

 

Aangezien bovendien de originele betonconstructie aan alle kanten van onder tot boven blootstaat aan vocht en temperatuursinvloeden, moest de isolatielaag voldoen aan hoge eisen zoals onbrandbaarheid, water- en dampdichtheid, een lage uitzettingscoëfficiënt, een hoge druksterkte voor de vloer en uiteraard een zeer lange levensduur.

 

Bij gebouwen waarvan de gevel niet van buitenaf kan worden geïsoleerd - historische panden of het Kraanspoor bijvoorbeeld -, is aan de binnenzijde isoleren met FOAMGLAS® vaak de enige correcte oplossing. FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door zijn ingebouwde vochtbarrière die de bouwdelen volledig vrij houdt van condens. Bij een correcte plaatsing zijn ook vocht- en schimmelschade absoluut uitgesloten.

 

Ook op het vlak van brandveiligheid is FOAMGLAS® als binnenisolatie met geen enkel ander zogenaamd 'onbrandbaar' isolatiemateriaal te vergelijken. FOAMGLAS® geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van een brand, en helpt die ook nooit verspreiden. Integendeel: een juiste toepassing van FOAMGLAS® kan branduitbreiding voorkomen.

 

Bij gebruik als vloerisolatie heeft FOAMGLAS® het bijkomende unieke voordeel dat het radonstraling tegenhoudt. Onderzoek heeft aangetoond dat FOAMGLAS® meer dan 95% van de radioactieve straling kan terugdringen. Geen enkel ander isolatiemateriaal beschermt zowel tegen radon als tegen warmteverlies.

 

FOAMGLAS® komt aan al deze eisen probleemloos tegemoet. Het bleek dan ook de enige logische keuze voor het isoleren van de vloer, de wanden en de plafonds van de bestaande betonconstructie.

 

Het project Kraanspoor illustreert perfect de mogelijkheden van binnenisoleren met FOAMGLAS®. In de onderstaande brochure “Isoleren met aandacht voor de toekomst” vindt u de mogelijkheden van binnenisoleren terug op pagina 13, 14 en 15. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email