“GeN2 Switch” ... een volgende stap op het innovatieve pad van de GeN2 lifttechnologie

OTIS
OTIS
OTIS

De milieuvriendelijke GeN2TM liften zijn normbepalend op het gebied van prestatie, betrouwbaarheid, ontwerpflexibiliteit en comfort, en zijn tegelijkertijd kostenbesparend en energiezuinig.

 

Revolutionaire platte aandrijfriemen en een compacte en efficiënte machine

De gepatenteerde, met polyurethaan omhulde stalen aandrijfriemen worden gecombineerd met een compacte energiezuinige machine, zodat u ruimte en kosten bespaart. De gebruikte machine is 70% kleiner en tot 50% efficiënter dan conventionele machines.

 

 

Duurzaamheid

Een liftinstallatie bestaat uit 3 hoofdcomponenten: de machine, de liftkooi en het tegengewicht. Als een zwaar beladen kooi in de neerriching gaat of een lege kooi in de oprichting dan komt er energie vrij. Bij een traditionele aandrijving verdwijnt deze energie in de vorm van warmte door middel van weerstanden. Echter, bij de ReGeNTM drive wordt de vrijkomende energie teruggevoerd in het net zodat deze kan worden gebruikt voor andere systemen, zoals de verlichting. Bovendien produceert de ReGeNTM drive “schone stroom” vanwege de lage harmonische vervorming, wat beter is voor het elektriciteitsnet van het gebouw en eventueel aangesloten gevoelige apparatuur.

De nieuwe LED-verlichting, die standaard wordt geleverd bij de GeN2TM systemen, verbruikt minder energie en gaat tot 10 keer langer mee dan conventionele TL-buizen. Hierdoor wordt meer energie bespaard en wordt de beschikbaarheid van de lift vergroot. Dankzij de geavanceerde automatische uitschakeling – als er geen passagiers gebruikmaken van de lift – is LED-verlichting tot wel 80% efficiënter dan conventionele vormen van verlichting.

 

Betrouwbaarheid

Het elektronische PulseTM systeem bewaakt continu de status en betrouwbaarheid van de staaldraden in de platte aandrijfriemen en waarschuwt vroegtijdig als deze vervangen moeten worden. Zo kunnen reparaties tijdig worden ingepland. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en verlengt de levensduur van de lift. Dit automatische controlesysteem is een belangrijke verbetering ten opzichte van conventionele inspecties  en wordt standaard geleverd bij alle nieuwe GeN2TM liften.

 

De gepatenteerde platte aandrijfriemen van het GeN2TM systeem vertonen minder rek dan conventionele staalkabels. Dankzij de machine zonder overbrenging en de aandrijving met variabele frequentie heeft de lift een uitstekende stopnauwkeurigheid. Dit zorgt ervoor dat de passagiers veilig de lift kunnen betreden en verlaten.

 

GeN2™ Switch ... een autonome lift die werkt op batterijen en zich oplaadt aan een doodgewoon stopcontact

 

 

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Gebruikers willen het, opdrachtgevers eisen het. OTIS sluit als eerste liftenbouwer bij die trend aan en lanceert de GeN2™ Switch, een lift die net als eender welk elektrisch toestel aangesloten wordt op een doodgewoon stopcontact (220 V), daar waar andere liften meestal werken met driefasenstroom (3 x 380 V).

 

 

Deze revolutionaire lift werkt ook met hernieuwbare energie zoals zonne- of windenergie, en blijft zelfs bij stroompanne werken. De batterijen worden namelijk continu opgeladen terwijl de lift werkt. Gedaan met in de lift geblokkeerde passagiers bij stroomonderbrekingen, gedaan met op- en aflopen van trappen met zware lasten in de armen.

 

Kortom de GeN2™ Switch is een « plug & play » lift, standaard uitgerust met alle hierboven beschreven GeN2™ voordelen en eenvoudig te installeren: enkel aansluiten op een normaal stopcontact en de GeN2™ Switch is operationeel.

 

 

Meer info : http://www.otis.com/site/bel-dut/pages/GeN2Switch.aspx?menuID=2

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email