Niko breidt ledassortiment grondig uit

Niko
Niko
Niko

Ledverlichting blijft de absolute winnaar van alle lichtbronnen. Geen enkel type is energiezuiniger. Bovendien gaan ledlampen ook heel lang mee voor hun intensiteit vermindert: 30 jaar bij 4 branduren per dag. Niko zet vandaag volledig in op led met een volledig assortiment aan kwalitatieve en veelzijdige ledstrips, profielen én innovatieve bedieningen.

 

Functioneel of gezellig wit licht

 

De kleur van het licht heeft een enorme invloed op de sfeer van je ruimte. Warm wit licht zorgt voor gezelligheid, terwijl koud wit licht net heel functioneel is. Bij Niko kun je kiezen tussen ledstrips met koud, warm of neutraal wit of met wit licht dat je aanpast naargelang de stemming of omstandigheden. Heb je vrienden op bezoek, dan kies je voor een wat warmere verlichting. Moet je ’s middags thuiswerken, dan kies je beter voor koud licht. Ook handig als je nog niet weet hoe je je interieur wil inrichten; je past de kleur van de verlichting eenvoudig aan. Daarnaast beschikken de leds over een heel goede kleurweergave (CRI ), wat betekent dat de kleur van je interieur helemaal tot zijn recht komt.

 

Gegevens

  • Kwalitatieve 24V-ledstrips.
  • Rollen van 5 meter.
  • CRI 80+.
  • Bij wit/warm/neutraal wit: 60, 120 of 180 leds/meter.
  • Bij tunable white-strips: 60 warmwitte leds + 60 koudwitte leds.
  • 60 leds/meter = lumenoutput 330 – 360 ww.
  • Besturing via ledbediening of tablet/smartphone.
  • Vier jaar garantie.

 

Kleurig licht: unieke RGBW-leds

 

 

Een paars accent rond de spiegel, een vlammend rode lichtlijn richting badkamer … met RGB-ledstrips bezorg je elke ruimte een kleurrijke touch. Naast de traditionele RGB-versie, waarbij je zo goed als oneindig veel kleurschakeringen met rood, groen en blauw realiseert, introduceert Niko ook een gloednieuwe RGBW-ledstrip. Die combineert rode, groene en blauwe leds met warmwitte. Zo kun je spelen met zachtere kleurschakeringen én alle soorten wit.

 

Gegevens

  • Kwalitatieve 24V-ledstrips.
  • Rollen van 5 meter.
  • CRI 80+.
  • RGB: 36 of 60 leds per meter.
  • RGBW: 60 RGB-leds + 60 warmwitte leds.
  • Bediening via ledbediening of tablet/smartphone.
  • Vier jaar garantie.

 

Nieuw! Mooie bediening voor ledverlichting

Al die lampen waarbij je switcht van warm naar koud of van rood naar geel zijn leuk, maar een vaak gehoorde klacht is dat je hiervoor een schakelaar moet installeren die niet bij de rest van je ruimte past. Niko, specialist in schakelmateriaal, introduceert twee oplossingen voor dat probleem.

 

Draadloze schakelaar met de juiste look

 

Nieuw is een unieke draadloze RGB(W)-bediening. Die heeft een zesvoudige toets waarmee je de verlichting dimt, de kleur kiest, een automatisch kleurenverloop start, het kleurverloop versnelt of vertraagt of een kleur in het geheugen opslaat. De schakelaar heeft duidelijke icoontjes en is, omdat hij draadloos werkt, eenvoudig te installeren zowel bij nieuwbouw als renovatie.

 

Qua look heeft Niko heel wat mogelijkheden in de aanbieding. Een afdekplaat van verweerd staal of semidierenhuid? Voor de afwerking heb je keuze uit alle ontwerpen uit de Pure-, Intense- en Original-reeksen van Niko.

 

Draadloos bedienen via wifi

 

Het is ook mogelijk de ledverlichting via je smartphone of tablet te bedienen. Niko heeft hiervoor een gratis app, Color Control, waarmee je via wifi de ledstrips in verschillende ruimtes bedient, een kleurenverloop samenstelt, verschillende kleuren in het geheugen opslaat … Zowel de aanpasbare witte als de RGB- en RGBW-ledstrips kun je hiermee besturen.

 

Ledstrips toegepast

Weg met één enkele gloeilamp in de woonkamer. Met ledstrips ga je creatief aan de slag. De ledstrips zijn zelfklevend en komen op rol. Je knipt ze ongeveer af waar je wilt. Zo kun je eindeloze lichtlijnen maken en hoeken en bochten perfect overbruggen. In hun naakte vorm worden ze voornamelijk als indirecte verlichting gebruikt. Kleef ze bijvoorbeeld onder een vensterbank, achter een spiegel of aan de zijkant van de boekenkast voor een zacht, sfeervol licht.

 

Nieuwe profielen & covers

 

Omdat ledstrips ook steeds vaker als directe verlichting gebruikt worden en omdat gebruikers de leds vaak wat willen beschermen, lanceert Niko nu ook vijf nieuwe profielen met architecturale look. De profielen zijn geschikt voor zowel op- als inbouw. Met de transparante en matte covers schep je telkens een andere sfeer. Zo creëer je, door gebruik te maken van matte covers, op de juiste profielen ook mooie egale lichtlijnen waarbij het typische punt- en verblindingseffect van leds verdwijnt. De profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en beschikbaar in lengtes van twee meter. Je kunt ze makkelijk op maat zagen.

 

Assortiment

  • Vlak aluminium profile : 6 x 15,2 x 2.000 mm (h x b x l).
  • Aluminium hoekprofiel : 10,5 x 30 x 2.000 mm (h x b x l).
  • Aluminium profiel met verstelbare hoogte : 12 x 16 x 2.000 mm (h x b x l).
  • Breed vlak aluminium profiel : 10 x 26 x 2.000 mm (h x b x l).
  • Breed architecturaal aluminium profiel : 25 x 26 x 2.000 (h x b x l).
  • Vier jaar garantie.

 

Kom ons bezoeken :

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 20/02/2014 – 02/03/2014, hal 9, stand 205

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email