Niko introduceert eerste schakelaar met wuifbediening

Niko
Niko
Niko

De Niko Mysterious wuifbediening wordt volledig in de muur ingebouwd en is haast onzichtbaar. Je hoeft hem niet aan te raken om het licht aan of uit te doen. Je activeert hem eenvoudig door van op korte afstand te wuiven. Zo geeft Niko schakelen een nieuwe dimensie en biedt een perfect antwoord aan de eisen van de hedendaagse mens: mooi en strak design, met maximaal comfort.

 

Niko introduceert met de Niko Mysterious wuifbediening een volledig nieuwe manier van lichtbediening. De schakelaars worden geactiveerd door een wuifgebaar. Wuiven binnen de 50 cm afstand laat de rand rond de schakelaar oplichten, wuiven binnen de 10 cm afstand activeert de schakelaar. De technologie wordt onder meer in alarmsystemen en bewegingsmelders in auto's gebruikt, maar wordt door Niko voor het eerst in schakelaars toegepast. Er werd enkel een naderingsdetectie toegevoegd. Zo weten de schakelaars wanneer er iemand in de buurt komt en kunnen ze geactiveerd worden door te wuiven.


Onzichtbaar
Het design van de wuifbediening ligt helemaal in de lijn van Niko Mysterious, de reeks die Niko twee jaar geleden voor het eerst op de markt bracht, en waarvoor het meteen een reddot award ontving. Niko Mysterious is strak en minimalistisch, en verdwijnt volledig in de muur, achter het behang of de verf. Omdat je met de wuifbediening de schakelaars niet moet aanraken, blijft de delicate verf of het exclusieve behang intact als je het licht aandoet. De schakelaars passen zich als een kameleon aan de muur aan: je kan ze niet alleen overschilderen, maar ook inwerken, bijvoorbeeld in een keukenblad van hout of marmer.

 

CONFIDENTIAL
Reference ID Created Released Classification Origin
NIKO5 2013-09-20 12:01 2013-09-24 16 :01 SECRET Niko
SECRET FIFTH ESTATE
TAGS : NIKO MYSTERIOUS FIFTHESTATE
SUBJECT: FILMING LOCATION

We will be using the Niko offices in Sint-Niklaas on the following dates xx-xx-xxxx  to shoot scenes for  "The Fifth Estate". Our team will completely refurbish the 2 halls so that they will look exactly like the newsrooms of The Guardian and The New York Times. This information is classified SECRET and should be treated as such. To attend the Belgian première, use the release code NIKO5 in the this form.


Functioneel strak

Mensen stellen steeds hogere eisen aan hun interieur. Ze willen wonen in een mooi en strak design.  Maar het huis moet wel volledig aangepast zijn aan onze flexibele levensstijl en het nodige comfort bieden. De Niko Mysterious wuifbediening maakt het leven gemakkelijker. Wanneer je thuiskomt met de handen vol boodschappen of dossiers, moet je de schakelaars niet meer indrukken. Je loopt er vlakbij om het licht aan en uit te doen. Je hoeft niet alles neer te zetten bij het binnenkomen. De rand van de schakelaars licht ook op in het donker, zoeken is niet nodig.

 

De kunst van het verdwijnen

Niko ziet voor de Niko Mysterious wuifbediening ook toepassingen in de zorg- en voedingssector. In sectoren waar hygiëne heel belangrijk is, zoals in verzorgingstehuizen of restaurants, is er al langer vraag naar een technologie die lichtbediening proper en snel maakt. De wuifbediening is daar perfect geschikt voor.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email