Nieuwe premium wandunits met 3D-sensortechnologie van Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric

We stellen een nieuwe premium wandunit voor die de lat opnieuw hoger legt, zowel wat efficiëntie als comfort betreft. In vergelijking met zijn voorganger, de MSZ-FD, verbruikt het nieuwe model, de MSZ-FH, 10 % minder energie. Volgens de komende richtlijn voor energiegerelateerde producten (ERP) behoort de unit in koelmodus tot de hoogste klasse A+++.

Wat de bediening en het comfort van de unit betreft, betreden we compleet nieuw terrein. In plaats van een infrarode bewegingssensor of een soortgelijke sensortechnologie maken we gebruik van een 3D isee sensor die tot 752 verschillende punten in een ruimte driedimensionaal scant. Dit levert een permanent beeld op van de te klimatiseren ruimte. Op basis van deze gegevens wordt de luchtstroom dan vervolgens aangestuurd aan de hand van verschillende profielen. Zo kan de luchtstroom specifiek gericht worden op één of meerdere in het vertrek aanwezige personen of kan het systeem de lucht optioneel rond één of meerdere personen laten circuleren.

 

 

 

Om deze functies te implementeren, wordt de luchtuitblaas in twee delen verdeeld, die individueel geactiveerd kunnen worden. Verder onderscheidt de sensor dieren van mensen op basis van de verschillen in lichaamstemperatuur en hoogte. En als er gedurende een bepaalde tijd niemand in de ruimte is geweest, schakelt de unit automatisch over naar een vooraf bepaalde stand-bymodus, waardoor de energiekosten nog verder gedrukt worden. Het klimaatcomfort in het vertrek kan voortaan specifiek aangepast worden aan de behoeften van de gebruiker. Deze vorm van driedimensionale intelligentie is dan ook een innovatie op de markt.

Bovendien zijn we de eerste fabrikant ter wereld die gebruikmaakt van een Plasma Quad-filter in onze nieuwe wandunit. Deze filter neutraliseert op aantoonbare wijze tot 99 % van alle bacteriën, virussen, allergenen, schimmels en stofdeeltjes die we in de omgevingslucht kunnen aantreffen. De Plasma Quad-filter werd getest door het onafhankelijke Kitasato Research Center in Japan. Uit de tests - waarbij o.a. levende griepvirussen werden gebruikt - is gebleken dat de Plasma Quad-filter de celstructuur vernietigt van bv. virussen en bacteriën die ons hierdoor niet meer kunnen besmetten. Hiertoe wordt er in de microstructuur van de filter via hoogspanning een plasmaveld gecreëerd.

Via de "natural flow"-functie biedt de elektronica van de unit daarnaast ook een ventilatieprofiel van luchtstromen aan, waarmee echte luchtbewegingen nagebootst kunnen worden. Deze zorgen voor een harmonieus comfortgevoel en zijn gebaseerd op luchtmetingen die in het Japanse Kirigamine hoogland werden verricht.

Het ontwerp van de wandunit werd eveneens aangepast. In vergelijking met zijn voorganger werd de diepte verminderd met 37 mm. Het product zelf is momenteel beschikbaar in vier formaten met koelvermogens van 0,8 tot 4,0 kW en verwarmingsvermogens van 2,0 tot 6,6 kW. En met een geluidsniveau beginnende bij 21 dB(A) op 1 m afstand levert de unit ook in dit opzicht een overtuigende prestatie.

Verder beschikt de unit standaard over een demonstratiemodus voor gebruik op beurzen en in toonzalen, waarmee de verschillende functionaliteiten voorgesteld kunnen worden. In combinatie met een monitoringkit wordt het dan eveneens mogelijk om de gegevens van de 3D-sensortechnologie in real time uit te lezen en door te sturen naar een scherm. Het beeld van de sensor, dat we met een foto van een infraroodcamera kunnen vergelijken, kan vervolgens op dit scherm worden weergegeven.

 

Meer informatie over de nieuwe luxueuze wandunit met 3D isee sensor vindt u hier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email