Zorgsector enthousiast over innovaties van ITEC

IVC Group
IVC Group
IVC Group

Belgische speciale vinylvloeren slaan aan in binnen- en buitenland

Nergens in de professionele wereld maakt een vloer zo veel verschil als in ziekenhuizen, kindercrèches, jongeren- en ouderenvoorzieningen, kortom ‘de zorg’. ITEC Contract Floors, Belgische producent van vinylvloeren voor professionele doeleinden, noteert de laatste jaren een sterke groei. De innovatieve ontwikkelingen voor de zorg-, onderwijs- en retailsector zijn daar zeker niet vreemd aan.

“Voor dat soort instellingen met hun zeer intensief gebruikte ruimtes zijn de gebruikstroeven natuurlijk van doorslaggevend belang”, zegt Ortwin Top, Product Manager van ITEC. “Hygiëne, onderhoudsgemak, en geschikt zijn voor intensief gebruik zijn vanzelfsprekende vereisten. In alle mogelijke kleuren, stijlen en vormen kan je de gewenste sfeer creëren en zones afbakenen.

ITEC Contract Floors is een divisie van de IVC Group in België. “De aandacht voor kwaliteitsvolle vloeren in zorginstellingen is het laatste decennium geweldig toegenomen”, klinkt het daar. “Onze groei in contractvloeren voor de zorgsector speelde zich voornamelijk af in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk, maar krijgt alsmaar meer navolging in België.” Eén van de jongste referenties van Itec is het nieuwe woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen, goed voor 1350 m2 vinyvloer.

 

Innovatie en ecologie hand in hand

De groei is zeker mede te danken aan de nieuwe “I-safe safety floors”, met hun uiterst slipbestendige eigenschappen én een brede waaier aan motieven en kleuren. Met een 0,70 mm slijtlaag zijn de I-safe-vloeren niet alleen oersterk, maar ook superveilig (Klasse 34/43 – EN 685). Nog zo’n ITEC innovatie zijn de akoestische Optimise 50/70, die het geluid tot 19dB verminderen. “Allemaal sterke troeven die de zorgsector niet ontgaan”.

Tot slot spelen ook andere factoren een rol, zoals energiezuinigheid. Itec vloeren bieden een zeer sterke thermische isolatie en zorgen rechtsreeks voor een lagere energieconsumptie. Ortwin Top: “Bovendien kiezen klanten ook vaker voor producenten die zelf verantwoord produceren. Wij hebben de laatste jaren sterk ingezet op ervaring én innovatie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Op de productiesite in Avelgem gaat inderdaad geen spaander of druppel verloren. “De inspanningen van de laatste jaren zijn dan ook enorm. We hebben een intern systeem van waterkoeling, maximale recyclage van grondstoffen, energierecuperatie en permanente energie-audits”, besluit Ortwin Top.

 

Goed om weten: nieuwe architectencatalogus beschikbaar

Er is een gloednieuwe architectencatalogus en staalboeken uit rond het gamma ITEC, decoratieve projectvloeren, geluiddempende vloeren en veiligheidsvloeren. Wilt u deze ontvangen? Gebruik de oranje knop onderaan dit artikel om deze catalogus en staalboeken te ontvangen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email