isafe van itec, slipresistente en inspirerende vloerbekleding

IVC Group
IVC Group
IVC Group

Met de nieuwe isafe safety floors collectie brengt itec niet enkel een zeer performante slipresistente vloerbekleding maar ook een pakket aan motieven en kleuren dat elke interieurarchitect en architect sterk zal aanspreken.

 

Algemene technische informatie rond isafe

Eigen aan een safety floor is de mate van slipvastheid die de vloer in het dagelijks gebruik geeft. Hiervoor werden internationaal diverse criteria en metingen vastgelegd.

 

De meest gekende testmethode is de Duitse standaard testmethode DIN 51130:2010, ook gekend als de hellingsgraadtest. De isafe kwaliteiten halen hier een R11 score. In de UK, beveelt men de Pendulum Test (British Standard BS 7976) aan. Alle isafe producten hebben een  “36+” test waarde waardoor ze in de categorie van laag slipgevaar vallen. Dit wordt bevestigd in de zogenaamde Surface Roughness Test, met een resultaat van 20+µm (Rz waarde).

 

Technische voordelen van de isafe collecties

Isafe is een 2mm dikke heterogene pvc vloer met 0,70 mm slijtlaag. Hiermee is isafe ruim inzetbaar in commerciële omgevingen die vragen naar een moderne en veilige vloer (Klasse 34/43 – EN 685).

 

De slijtlaag wordt extra versterkt door een Hyperguard+ polyurethaan behandeling die zorgt voor gemak in onderhoud. Isafe is beschikbaar in 2 meter breed maar ook op rol van 4 meter waardoor belangrijke snijverliezen vermeden kunnen worden.

 

De dessins van de isafe collecties

De isafe “one” collectie biedt een ruime waaier aan traditionele en moderne kleuren voor elk interieur. Dit wordt aangevuld met enkele niet alledaagse strukturen waarbij de 2 tegelmotieven meest in het oog springen.

 

Bij de isafe “apex” collectie is gekozen voor lineaire motieven. Hier wordt een ruime keuze aan klassieke houtimitaties aangevuld met bamboomotieven in diverse kleuren.

 

Perfect geschikte vloerbekleding voor intensief commercieel gebruik daar waar een technische vloeroplossing gekoppeld moet worden aan een inspirerende architecturale wens. De isafe collecties brengen stijl, performantie en veiligheid.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email