Moduleo®: 100% Belgisch en duurzaam

IVC Group
IVC Group
IVC Group

Moduleo® is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige, modulaire kunststofvloeren, zowel voor thuisgebruik als voor commerciële toepassingen.

 

Moduleo® is meer dan een vloerbekleding die de uitstraling, duurzaamheid en kwaliteit van echte materialen combineert  met eenvoud in installatie, onderhoud en gebruikscomfort.

 

Het is een 100%  Belgisch hoogtechnologisch product dat volop inzet op duurzaamheid.

 

Geproduceerd met groene energie

De productiesite in Avelgem wordt binnenkort uitgerust met drie eigen windmolens die voldoen aan de strengste normen op vlak van geluidshinder en slagschaduw. Met een maximale energieproductie van 6,9 MW zullen de turbines instaan voor de volledige Moduleo® productie-eenheid.

 

Grondstoffen van gecontroleerde oorsprong

Bij Moduleo® worden tal van acties ondernomen die ervoor zorgen dat de productieprocessen voldoen aan alle internationale normen. Ook bij de selectie van de grondstoffen voor de vloeren worden de strengste normen gehanteerd. Alle grondstoffen voldoen aan de REACH regelgeving.

 

35 tot 50% gerecycleerd materiaal

De Moduleo® Design Floors bestaan voor 35 à 50% uit gerecycleerd materiaal van gecontroleerde oorsprong. Via postindustriële recyclage wordt  zo een bijzonder ‘zuivere’ PVC verkregen.

 

Inkten op waterbasis

Voor het drukken van de dessins gebruikt Moduleo® enkel milieuvriendelijke inkten op waterbasis.

 

Watergedragen PU-lak

Ook voor de PU-beschermingslaag van de Moduleo®-vloer wordt enkel polyurethaanlak op waterbasis gebruikt.

 

Minimum aan verpakkingsmateriaal

Voordat de Moduleo®-vloeren de fabriek verlaten naar de winkelpunten, wordt ervoor gezorgd  dat er zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal aan te pas komt.

 

Geproduceerd in België

In het segment van de modulaire designvloeren is zowat 90% van de productiecapaciteit te vinden in het Verre Oosten, terwijl 90% van de markt in West-Europa en in Noord-Amerika ligt.  De Moduleo®-vloeren daarentegen worden in België gemaakt, dicht bij de eindconsument. Zo worden verre, energieverslindende transporten vermeden. Op die manier draagt Moduleo® ook bij tot een vermindering van de CO2-uitstoot en wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

 

Lange levensduur

Moduleo®-vloeren zijn bovendien een kwalitatieve oplossing voor vloerbekleding en genieten een garantie van 10 tot 20 jaar (respectievelijk voor de Select en de Transform-vloeren).

 

Voor meer informatie : http://www.moduleo.com

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email