CCTLed : Targetti's nieuwste LED inbouwspot verdeeld door Hugo Neumann

Hugo Neumann
Hugo Neumann
Hugo Neumann

CCTLed is de nieuwste LED inbouwspot die werd ontworpen dankzij Targetti’s uitgebreide ervaring in professionele, architecturale verlichting. CCTLed is een downlight met gloednieuw ontwerp waarbij de meest actuele, verfijnde en innovatieve technologieën werden gebruikt.

  • Verfijnd omwille van uiterst zorgvuldige ontwerp na grondig onderzoek, gericht op de noden van de ontwerpers,
  • Actueel omwille van het modulaire concept, de high-performance optieken, een volledig gereedschapsloos montagesysteem, de uiterst compacte koelplaat, en het gebruik van duurzame componenten die van dit toestel een absoluut high-quality item maken.

De downlight evolutie

Met CCTLed krijgt de term "innoverend" een nieuwe betekenis. Van bij de aanvang is het ontwerp toegespitst op de LED lichtbron. Er werd rekening gehouden met de specifieke kenmerken van een LED.

Dankzij TARGETTI’s technologie, produceren de LED’s een lichteffect en verlichtingsniveau die vergelijkbaar zijn met compacte fluolampen. Het downlight concept groeide door zorgvuldige  studie van de essentiële functies, gericht op het maximaliseren van het LED potentieel inzake prestaties en energiebesparing.

Toekomstgericht

Dankzij de nieuwste LED technologie die bij de CCTLed werd gebruikt, kunnen we vooruitblikken op de toekomst en optimale prestatie- en rendementswaarden garanderen. Het toestel is beschikbaar in 2 versies: 25W en 32W en 3 optieken die elkeen verschillend zijn qua effect en prestatie, doch steeds voldoen aan de meest complexe ontwerpeisen.

De ultra compacte dissipator in gegoten aluminium, echt hart en motor van CCTLed, heeft een uiterst originele design en zorgt voor een maximale innovatie. Optimale warmteafvoer wordt gegarandeerd, ook al hebben alle CCTLed versies een zeer kleine omvang: slechts 10cm diep en een inbouwopening van slechts 16cm.

Performant

CCTLed kan via haar verscheidene optische systemen diverse lichteffecten weergeven met prestaties die steeds aan de high-quality standaarden beantwoorden. De CCTLed versies – SMART, TECH en FEEL – suggereren elkeen verschillende lichtsferen en -effecten alsook de ideale verlichtingstoepassing. Het is aan de ontwerper om de verschillende eigenschappen te beoordelen en de verschillende toepassingen, die in feite eindeloos zijn, te onderzoeken.

Optieken met verschillende geometrieën, gespiegeld gefacetteerd of glad matte afwerking kunnen gecombineerd worden en een uitgebreid gamma lichteffecten creëren, steeds met behoud van de hoogste efficiëntie, visueel comfort en chromatische kwaliteit.

 

Een verbluffend rendement

De modulariteit van het systeem, het perfecte thermische beheer en het gebruik van de nieuwste LED generatie maken van CCTLed een uiterst duurzaam toestel met optimale prestaties die tot 73lm/W bereiken en doorheen de tijd een uitzonderlijke efficiëntie garandeert voor een toestel in voortdurende evolutie en vooruitblikt naar de toekomst.

Twee belangrijke voordelen die specifiek werden ontworpen om steeds up to date te blijven met de ontwikkelingen in de LED technologie: een universeel bevestigingssysteem waarmee het

mogelijk wordt om elk LED type gemakkelijk te bevestigen, ook voor toekomstige modellen, en een koellichaam om de warmteverspreiding te garanderen, ook bij hogere output dan momenteel beschikbaar. Dit alles door middel van een simpele upgrade.

 

Eén enkele hoogte voor talrijke versies

CCTLed is de kleinste downlight in zijn categorie, en vandaag bovendien de enige op de markt met een LED vermogen van maximaal 32W en een inbouwdiepte van amper 10cm.

In beide versies van 2000lm en 3000lm is de diffusor in staat om voor een passieve warmteafvoer te zorgen zonder hulp van een ventilator.

Dit dankzij de intrinsieke eigenschappen van de materialen waarmee hij werd gefabriceerd -spuitgiet aluminium- maar vooral ook omwille van het grote verspreidingsoppervlak. Een compacte diameter van slechts 16cm. CCTLed breekt met de gebruikelijke afmetingen van de traditionele inbouw downlights. Veel kleiner, maar met betere prestaties voor een verrassend totaaleffect.

 

Trimless versie zonder ring

De TRIMLESS versie wordt gekenmerkt door haar wit geschilderd aluminium rand die, dankzij het specifieke ontwerp fungeert als “tegen-ring” waarmee het gebruik van een installatiekit overbodig wordt. Niets werd aan het toeval overgelaten. De cirkelvormige ring werd geperforeerd om hechting aan afwerkingslagen te vereenvoudigen, en geanodiseerd om corrosie te voorkomen die zich doorheen de tijd op een vals plafond zou markeren.

Klassieke versie met verwisselbare ringen

De CLASSIC versie is volledig zwart en combineerbaar met 3 verschillende decoratieve ringen waarvan het ontwerp volledig herzien werd. Deze ringen zijn compatibel met de 3 optieken: een ronde ring, een rechte ring en de nieuwe XL ring die de opening in het plafond aanzienlijk vermindert. Speciaal ontworpen voor de TECH versie creëert de XL ring dankzij een grote dikte een uniek effect. Een aangename mix tussen licht en materie. Ideaal voor professionele ruimtes waar esthetiek belangrijk is. Het gamma wordt tevens vervolledigd met twee ringen die uitgerust zijn van een afscherming : diffusor of sérigraphié.

 

Voor eisen die in de tijd evolueren

De CCT Led downlight mag met recht hernieuwbaar genoemd worden: dankzij een universele interface die compatibel is met alle LED’s van de nieuwste generaties; zelfs met de bronnen die in de toekomst zullen worden voorgesteld. De CCT Led is ook door zijn modulariteit hernieuwbaar. Door een eenvoudige uitwisseling van de onderdelen, vb. het verandering van de afwerkings- of optische ring, terwijl de montage-opening ongewijzigd blijft. Het toestel evolueert mee met de wijzigende in het gebouw.

 

19 configuraties

Drie optieken, twee afwerkingen, één centrale behuizing en meer dan 19 configuraties mogelijk door combinatie van de verschillende elementen onderling. Meer dan een product, is het eerder een uitgebreid modulair ontwikkelingsprogramma dat bovendien talrijke accessoires biedt: decoratieve ringen, een brede waaier van drivers met een electronische versie, dimbaar 1/10V en DALI. De combinatie van de verschillende elementen onderling met behoud van dezelfde inbouwdiameter en -diepte biedt een extreme vrijheid bij het tekenen van de ruimte: variërende lichteffecten en esthetische afwerkingen zonder wijziging van het stylisme van het geheel.

 

Gereedschapsloze montage

Met CCTLed wordt alles gemakkelijk en snel. De montage gebeurt direct en intuïtief. Ieder detail is ontworpen om de installatie te vereenvoudigen en te verkorten, zonder het gebruik van gereedschap voor de aansluiting van de driver. Een schuifmechanisme voor bevestiging in een vals plafond, een snelle verbinding met de voeding, optisch systeem en verschillende decoratieve ringen installeren zich aan de hand van een bajonetsluiting.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email