Bij Gyproc in de kijker : SoundBlock-systeem tegen geluidsoverlast en Plâtinum dagkanten

Gyproc
Gyproc

Optimale geluidsisolatie, definitief afrekenen met geluidsoverlast in de woning

Een probleem waarvan we ons niet bewust zijn?

Uit onderzoek blijkt dat geluidshinder maar al te vaak een belangrijke plaats inneemt in het dagelijks leven. Iedereen wordt geconfronteerd met geluiden van de straat of van de buren, maar het was verontrustend vast te stellen dat zelfs 47% geluidshinder ondervindt. In rijwoningen kan 75% van de mensen zijn buren horen, in appartementen bijna 100% en meer dan de helft hiervan ervaart dit als hinder.

Om hiervoor een oplossing te bieden ontwikkelde Gyproc recent het SoundBlock-systeem. De Gyproc SoundBlock-oplossingen bieden een antwoord aan de gebrekkige akoestische isolatie in vele bestaande woningen, alsook aan de steeds strenger wordende geluidsnormen. De slanke SoundBlock-wanden bieden een buitengewoon hoge geluidsisolatie en kunnen zowel als kamerscheiding als voor woningscheidende doeleinden worden toegepast.

Een compleet systeem

Het assortiment SoundBlock-elementen maakt het mogelijk om lichte scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds samen te stellen. Deze oplossingen leveren in vergelijking met de standaard Gyproc-systemen een nog betere geluidsisolatie op.

  • Gyproc SoundBlock-platen zijn herkenbaar aan hun blauwe karton en de SoundBlock-opdruk, soms afgekort tot dB. Dankzij hun specifieke samenstelling geven zij de allerhoogste geluidsisolatie. De Gyproc SoundBlock plaat is ook te verkrijgen in een breedte van 600 mm. Zo zullen SoundBlock toepassingen beter kunnen ingezet worden in de doe-het-zelf en renovatiemarkt.
  • Metal Stud SoundBlock-profielen zorgen in combinatie met de SoundBlock-platen voor een extreem hoge geluidsisolatie. Metal Stud dB Int- en Metal Stud Ext-hoekprofielen maken het zeer eenvoudig binnen- of buitenhoeken van 90° te realiseren; de geluidsisolatie kan dan bovendien doorlopen.
  • PlaGyp SoundBlock-hangers zorgen ervoor dat een PlaGyp-plafond dezelfde akoestische isolatie kan garanderen als een vrijdragend plafond. PlayGyp SoundBlock-hangers zijn verkrijgbaar:
    • PU60/125 : met verlaging van plafond tussen 33 en 128 mm
    • PU60/60 : met verlaging van plafond van 57 mm

Het is bovendien ook noodzakelijk om de gepaste glaswol geluidsisolatie in de scheidings- , voorzetwand of plafond te voorzien, bvb. Isover.

Plâtinum dagkanten: snel, strak, stootvast en extra isolerend

Efficiëntie, snelheid en kwaliteit staan ongetwijfeld ook bij u centraal bij het afwerken van dagkanten. Om te voldoen aan deze eisen, ontwikkelde Gyproc het Plâtinum dagkantelement.

Plâtinum is vervaardigd uit een zeer licht polymeer met een zeer hoge hardheid. Dit zorgt ervoor dat het Plâtinum-element stootvast is, wat resulteert in minder beschadigingen op de werf. Bovendien verhoogt Plâtinum de isolatiewaarde aangezien het element spouwen overbrugt en koude bruggen uitsluit. Het polymeer is trouwens ook schimmelresistent waardoor schimmelvorming in geval van condensvorming aan ramen uitgesloten is.

Naast deze praktische troeven heeft Plâtinum een grote esthetische waarde. Het polymeer is pleisterwit en dankzij de afreineus, die u kan gebruiken als hoekprofiel bij het pleisteren, sluit de bepleisterde muur perfect aan op de dagkant. U kan dus zeker zijn van een stevige rechte hoek. Bovendien is aanwerken met Gyproc-platen ook mogelijk, dit wel alleen met de Plâtinum 210.

Het spreekt voor zich dat het gebruik van Plâtinum op de werf uw plaatsingsrendement verhoogt! Plâtinum is beschikbaar in 3 lengtes: 2200 mm, 2600 mm en 3000 mm en in twee breedtes: 210 mm en 270 mm.

De Plâtinum 210 is voorlopig de dagkant met dubbel toepassingsgebied, nl. pleister én Gyproc-platen. Plâtinum 270 is geschikt voor aanwerking met pleister. Plâtinum kan eenvoudig aangepast worden aan smallere breedtes, het element moet enkel overlangs gesneden worden met een Stanleymes. Plâtinum wordt vervolgens voor een optimale hechting door middel van L-gips of een éénlagige pleister, bij voorkeur Express van Gyproc, op de dagkant gekleefd. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email