Koljern, StoTherm FoamLime en Perinsul HL van Foamglas in de kijker

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

Koljern, een eigen bouwsysteem van FOAMGLAS

 

 

Met de lancering van de Koljern™-techologie gaat FOAMGLAS nog een stap verder.  Na de productie van cellulair glas en de integratie ervan in hoogwaardige systeemoplossingen komt PCE op de Europese markt met een eigen, gepatenteerd bouwsysteem. Koljern™ combineert een gezond binnenklimaat met een laag energieverbruik en een uitzonderlijke levensduur en kan worden toegepast in zowel kleine als in grote of zware gebouwen. 

 

Koljern™ is dé technologie voor al wie duurzaam en energieverstandig wil bouwen:

  • Licht en geprefabriceerd
    Koljern™ bestaat uit lichte, zelfdragende en geprefabriceerde elementen die zijn samengesteld uit FOAMGLAS-isolatieplaten en aluminium U – en L-profielen van 1,5 à 3 mm.
  • Gemakkelijk te hanteren en snel te plaatsen
  • Onderhoudsvrij 
  • Absoluut vochtbestendig
    Bij een eventueel waterlek in het gebouw is er geen risico van water of vocht in de isolatie. FOAMGLAS is het enige isolatiemateriaal dat van vocht absoluut geen hinder ondervindt.
  • Koljern™-bouwelementen zullen nooit rotten of beschimmelen. Ze vormen daarenboven een uitstekende barrière tegen mieren, muizen en ander ongedierte. 
  • Bijzonder duurzaam

 

Lees meer : http://www.bativox.be/nl/foamglas/artikel/636/foamglas-lanceert-eigen-bouwsysteem-koljern/

 

StoTherm FoamLime: een uniek gevelisolatiesysteem met FOAMGLAS-isolatie en natuurlijke kalk

 

 

FoamLime integreert thermische isolatie en gevelbekleding in één enkel systeem en vormt zo een perfect beschermende mantel, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Na het eventuele voorbehandelen van de ondergrond wordt achtereenvolgens de isolatie verlijmd en de wapeningsmortel met wapeningsweefsel aangebracht. De mechanische verankering gebeurt met thermisch onderbroken schotelpluggen doorheen de wapeningslaag.

 

Hierna wordt het systeem afgewerkt met een pleister op kalkbasis. Deze kan een gekrabd, gesponsd of glad uiterlijk hebben. Een verflaag bepaalt de uiteindelijke kleur. Door de ononderbroken plaatsing van het systeem op de volledige gevel worden koudebruggen en bouwknopen volledig vermeden. Dankzij de goede – én langdurig blijvende – thermische isolatiewaarde van het systeem is ook condensatie in de wanden volstrekt uitgesloten. FOAMGLAS  is immers het enige isolatiemateriaal dat totaal ongevoelig is voor de twee grootste vijanden van isolatiemateriaal: water en waterdamp. Ook de kalkmortel en de silicaatverf zijn water afstotend.

 

Lees meer : http://www.bativox.be/nl/foamglas/artikel/699/stotherm-foamlime-een-uniek-gevelisolatiesysteem-met-foamglas-isolatie-en-natuurlijke-kalk/

 

FOAMGLAS PERINSUL HL: de nieuwe generatie koudebrug-onderbreking

 

 

Hoe beter een gebouw wordt geïsoleerd, hoe groter het risico op koudebruggen.  FOAMGLAS PERINSUL werd ontwikkeld om een blijvend thermisch isolerende laag te realiseren, en zo koudebruggen in opgaand metselwerk of funderingen volledig uit te sluiten. Op Builty introduceert FOAMGLAS PERINSUL HL, een isolatieblok volledig uit cellulair glas die uitstekend bestand is tegen grote en langdurige belasting. PERINSUL-blokken beschikken - als enige in heel Europa - over een ETA voor thermische onderbrekingen in structurele toepassingen.  

 

FOAMGLAS PERINSUL-blokken bestaan uit cellulair glas, een glasvlies en een polyethyleenfilm. Met FOAMGLAS PERINSUL HL kunnen koudebruggen absoluut worden vermeden. De blokken zijn extreem vorm- en drukvast en geven vocht geen enkele kans.

 

Lees meer : http://www.bativox.be/nl/foamglas/artikel/717/foamglas-perinsul-hl-de-nieuwe-generatie-koudebrugonderbreking/

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email