StoTherm FoamLime: een uniek gevelisolatiesysteem met Foamglas-isolatie en natuurlijke kalk

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

Samenwerking FOAMGLAS, Sto en FoamLime

Met StoTherm FoamLime introduceert FOAMGLAS®, markt leider in isolerend cellulair glas, samen met Sto, marktleider in buitengevelisolatiesystemen, een gevelisolatie systeem dat zich van de overige ETICS-systemen onderscheidt door zijn unieke bouwfysische kwaliteiten. StoTherm FoamLime is niet enkel het enige gevelisolatie-systeem dat meer dan 50 jaar zijn eigenschappen behoudt en volstrekt onbrandbaar is. Het is tevens uitermate weerbestendig, de isolatie is absoluut damp- en luchtdicht, ongevoelig voor knaagdieren, goed bestand tegen algen en schimmels, en daarenboven gecertificeerd met het natureplus®-label.

StoTherm FoamLime is dé duurzame oplossing voor thermische gevelisolatie: het combineert alle eigenschappen van cellenglas met die van mortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk. Het nieuwe systeem is het eerste resultaat van een krachtenbundeling van de twee marktleiders FOAMGLAS® en Sto. Na een succesvolle voorstelling in Luxemburg wordt StoTherm FoamLime nu ook ge lanceerd op de Belgische markt. De commercialisering van het gevelisolatiesysteem is in handen van Sto en FOAMGLAS®. De logistiek en technologische ondersteuning zal gebeuren via Sto.

Uitzonderlijke eigenschappen

FoamLime integreert thermische isolatie en gevelbekleding in één enkel systeem en vormt zo een perfect beschermende mantel, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Na het eventuele voorbehandelen van de ondergrond wordt achtereenvolgens de isolatie verlijmd en de wapeningsmortel met wapeningsweefsel aangebracht. De mechanische verankering gebeurt met thermisch onderbroken schotelpluggen doorheen de wapeningslaag.

Hierna wordt het systeem afgewerkt met een pleister op kalkbasis. Deze kan een gekrabd, gesponsd of glad uiterlijk hebben. Een verflaag bepaalt de uiteindelijke kleur. Door de ononderbroken plaatsing van het systeem op de volledige gevel worden koudebruggen en bouwknopen volledig vermeden. Dankzij de goede – én langdurig blijvende – thermische isolatiewaarde van het systeem is ook condensatie in de wanden volstrekt uitgesloten. FOAMGLAS®  is immers het enige isolatiemateriaal dat totaal ongevoelig is voor de twee grootste vijanden van isolatiemateriaal: water en waterdamp. Ook de kalkmortel en de silicaatverf zijn waterafstotend.

Verder is StoTherm FoamLime onbrandbaar (Eurobrandklasse A1) en uitermate weerbestendig. De hoofdcomponenten zijn gecertificeerd met het natureplus®-label, het internationale kwaliteitslabel voor duurzame en milieubewuste woon- en bouwproducten.

Wilt u meer weten over dit unieke gevelisolatiesysteem of zit u met vragen? Stuur uw vraag hieronder door.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email