Datacenter Campus Sterre van UGent, buitengewoon betrouwbaar en duurzaam dankzij FOAMGLAS

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

Op de Campus Sterre van de Universiteit Gent biedt het nieuwe datacenter bijkomende capaciteit voor het plaatsen van informatietechnologiesystemen. Hiermee wil de Universiteit Gent tegemoet komen aan de groeiende nood aan IT-capaciteit.

 

Dit datacenter biedt zowel ruimte voor de huisvesting van ICT-infrastructuur ter ondersteuning van onderwijs, onderzoek en administratieve diensten, als voor gespecialiseerde rekeninfrastructuur. Bovendien wordt er een supercomputer gehuisvest. Door dit initiatief van de Vlaamse Overheid zullen Vlaamse en internationale onderzoekers een beroep kunnen doen op een krachtige rekeninfrastructuur.

 

Het datacenter – goed voor 1800 m² - voorziet verder ruimte voor de meest moderne technische infrastructuur op het vlak van stroomvoorziening en koeling zodat de ICT-systemen en toepassingen van de UGent optimaal beschikbaar blijven.

 

Er werd de nodige aandacht besteed aan de thermische isolatie van dit gebouw. Men koos voor het FOAMGLAS Kompaktdak omwille van zijn drukvastheid én zijn maximale garantie op waterdichtheid. Bovenop de isolatie heeft men een koelgroep geplaatst die het volledige datacenter voorziet van constante temperatuur. Dankzij de drukvastheid van 65T/m² vormde dit geen probleem voor de isolatie.

 


 

Met het FOAMGLAS® Kompaktdaksysteem kan met een minimum aan lagen een buitengewoon betrouwbaar en duurzaam plat dak worden gerealiseerd. Het isolatiesysteem wordt als ‘Kompakt’ omschreven doordat de FOAMGLAS®-platen vol met warme bitumen of met koudlijm op de betonnen drager worden gekleefd. Ook alle voegen worden met bitumen of lijm gevuld. Vervolgens wordt de dakbedekking op de FOAMGLAS®-isolatielaag gekleefd. Zo ontstaat een absoluut waterdichte isolatielaag die elke waterinfiltratie tussen en doorheen de verschillende lagen onmogelijk maakt.

 

Een Kompaktdak met FOAMGLAS®-isolatie staat garant voor een buitengewoon lange gebruiksduur. Zelfs wanneer het membraan beschadigd of versleten zou zijn, komt de doeltreffendheid van de constructie niet in gevaar. Wanneer het systeem toevallig zou worden geperforeerd, kan een infiltratie gelokaliseerd worden. Een eventuele herstelling is eenvoudig en niet duur.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email