FOAMGLAS - thermische isolatie van cellenglas - haalt voor PERINSUL als enige een ETA voor thermische onderbrekingen

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

 

Voor PERINSUL - isolatieblokken van cellulair glas – haalt FOAMGLAS® als enige in heel Europa een ETA voor thermische onderbrekingen in structurele toepassingen. Met deze Europese Technische Goedkeuring bewijst FOAMGLAS® eens te meer dat het zijn klanten producten aanbiedt die garant staan voor topkwaliteit.

 

Bouwknopen die resulteren in koudebruggen worden alsmaar belangrijker. Hoe dikker een gebouw thermisch is geïsoleerd, hoe problematischer het effect van plekken waar de isolatieschil is onderbroken. Koudebruggen zijn niet enkel verantwoordelijk voor warmteverlies. Ze kunnen ook leiden tot vocht- en schimmelproblemen, geurhinder en een ongezond binnenklimaat.

 

Buitengewoon vochtongevoelig, drukvast en vormvast

Eenmaal een gebouw is voltooid, zijn koudebruggen nog nauwelijks te herstellen. Daarom is het zeer belangrijk om zo koudebrugarm mogelijk te bouwen. PERINSUL-blokken van FOAMGLAS® werden speciaal ontwikkeld om koudebruggen ter hoogte van opgaand metselwerk blijvend te vermijden. In vergelijking met concurrentiële blokken hebben ze het uitzonderlijke voordeel dat ze :

  • volkomen vochtongevoelig zijn, waardoor hun hoge isolatiewaarde gegarandeerd blijft behouden,
  • zwaar belast mogen worden. FOAMGLAS® heeft in structurele toepassingen druksterktes van 160.000 kg/m² 320.000 kg/m²  (1.6 N/mm² tot 3.2 N/mm²) zonder indrukking,
  • extreem vormvast zijn. PERINSUL-blokken voldoen aan Eurocode 6 en vertonen op elk vlak (kruipgedrag, schuifsterkte, draagvermogen…) precies hetzelfde gedrag  als metselstenen.

Tot op vandaag kan geen enkele andere concurrentiële blok dezelfde garanties bieden. Omwille van hun uitzonderlijke kwaliteiten kregen de PERINSUL-blokken van FOAMGLAS® – als enige in heel Europa – nu ook een ETA-certificering.

 

Belangrijke kwaliteitsgarantie

De ETA is een rechtstreeks gevolg van de EG-Bouwproductenrichtlijn 89/106 -  inmiddels omgezet in de Bouwproductenregelgeving 305/2011 -  die bouwproducten verplicht een CE-markering te hebben. Dit CE-label bewijst dat de producten in overeenstemming zijn met de technische basisvoorschriften zoals in de Europese Regelgeving werd voorzien. Als gevolg daarvoor mogen ze op de Europese markt vrij circuleren.

 

Voor innovatieve producten baseert de CE-markering zich op  de ETA (European Technical Assessment). De ETA wordt onderzocht door het EOTA (European Organisation for Technical Approvals) en uitgereikt door een van zijn leden. In België is dat de BUtgb, het enige Belgische goedkeuringsinstituut dat technische goedkeuringen voor bouwmaterialen, -producten, -systemen en van installateurs aflevert. Naast De ETA’s levert de BUtgb ook ATG’s (Algemene Technische Goedkeuring) af.

 

Een Europese Technische Goedkeuring is een gunstige technische beoordeling van een bouwproduct voor de toepassing waarvoor dat bouwproduct bedoeld is. Het verlenen van een ETA is gebaseerd op testen en onderzoeken en op de beoordeling van de basisdocumenten van het specifieke product.

 
Na EN ISO 14001 - voor zijn geïntegreerd milieuzorgsysteem - , EN ISO 9001 - als bewijs van een goed uitgewerkte kwaliteitsorganisatie - en tal van ecologische productgaranties - zoals de NIBE 2A-classificatie, BRE Green Guide Rating A en het Nature Plus-certificaat – sleept FOAMGLAS® met de ETA voor PERINSUL opnieuw een belangrijke kwaliteitsgarantie in de wacht. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email