Binnenisoleren in lokalen met hoge vochtigheid. FOAMGLAS - ook bij renovatie veilige resultaten.

FOAMGLAS
FOAMGLAS

Bij een algemene renovatie van verdieping 5 van het Brandwondencentrum van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek werd het volledige platte dak geïsoleerd met FOAMGLAS® T4, geschikt voor het isoleren van een ruimte met standaard binnencondities (22 °C en 50% RV).

 

Over een beperkte zone, meer specifiek rondom de wanden en het plafond van enkele therapieruimten met hoge vochtigheid en permanent extreem zware binnenomstandigheden

(27 °C en 70% RV – klimaatklasse IV) werd omwille van de dampdichtheid een extra binnenisolatie (40 mm FOAMGLAS®) aangebracht. Deze extra binnenisolatie werd mechanisch bevestigd, en de voegen werden dampdicht gesloten met behulp van PC® 56 koudlijm.

 

 

Ook de bevestiging van de plafondisolatie gebeurde mechanisch. Bij de plafondisolatie werd het profiel van de TT-welfsels volledig gevolgd. De overgang tussen het verticale en het horizontale gedeelte werd geïsoleerd met kwartcirkelvormige isolatie. De plafondisolatie sluit naadloos aan op de binnenwandisolatie (FOAMGLAS® WALLBOARD 40 mm – 1200 x 600 mm), die in de voegen en tegen de dragende wand verkleefd is met PC® 56.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email