FOAMGLAS bevestigt voortrekkersrol in dakisolatie voor parkeerdaken

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

FOAMGLAS®, fabrikant van hoogwaardig thermisch isolerend cellulair glas, werd omwille van zijn innovatieve toepassing van zijn producten op parkeerdaken geselecteerd voor de renovatie van het winkelcentrum Shopping 1 in Genk. De werken zijn gestart in september 2012 en het einde is voorzien eind 2014.

 

Naar het voorbeeld van de grote Amerikaanse malls, opende Shopping 1 in 1968  zijn deuren als eerste Belgisch overdekte shoppingcentrum. Sindsdien zijn er geen wezenlijke aanpassingen meer gebeurd. Om concurrentieel te blijven en opnieuw zijn rol van trendsetter op te kunnen eisen, diende Shopping 1 grondig gerenoveerd (moderne look, meer daglicht en een nieuwe aankleding) en uitgebreid (bijna een verdubbeling van de verhuurbare oppervlakte) te worden. Tijdens de werken blijft Shopping 1 open.

 

Dakisolatie met bijzondere eigenschappen

De dakparking van het bestaande winkelcentrum zal worden geïsoleerd met FOAMGLAS® S3-platen van 8 cm dik. Volgens berekeningen van Freya Michiels van Buro Bouwtechniek die dit project voor de opdrachtgever heeft begeleid, is de meerprijs voor de isolatie volgens de huidige prijs van de energie terugverdiend na 1, 8868 jaar. Wanneer de intrest van het kapitaal en een stijgende energieprijs in rekening worden gebracht, komt de terugverdientijd op 2,01 jaar.

 

Naast de uitstekend thermisch isolerende eigenschappen beschikt FOAMGLAS®  over een hele reeks eigenschappen waardoor het ook voor parkeerdaken de ideale keuze is: het is waterdicht, bestand tegen ongedierte, erg drukbestendig, onbrandbaar, waterdampdicht, maatvast, zuurbestendig, gemakkelijk te verwerken en ecologisch. 

 

FOAMGLAS® vervult in de wereld van dakisolatie al jarenlang een voortrekkersrol. Dat blijkt  alleen al uit de vele mogelijke systemen voor parkeerdaken die FOAMGLAS® aanbiedt.

 

FOAMGLAS® kan worden toegepast onder groot-formaat-betontegels, onder vloeibare dakverdichting op beton, onder grastegels en onder klinkers. FOAMGLAS® is eveneens een uitstekend isolatieoplossing voor onder ter plaatse gestort beton, gietasfalt en drainerende toplaag. 

 

Meer weten over de isolatiesystemen voor platte daken van FOAMGLAS® ?

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email