Cellulair glas in platen en glasschuimgranulaat: wat kunnen we daarmee bouwen op een duurzame manier?

FOAMGLAS
FOAMGLAS
FOAMGLAS

FOAMGLAS®, leidinggevend fabrikant van cellulair glas breidt zijn hoogwaardig pallet aan systeemoplossingen voor ecologisch en duurzaam thermisch geïsoleerde gebouwen uit met de producten van MISAPOR®:  glasschuimgranulaat dat de gelijknamige fabrikant al enkele tientallen jaren in Zwitserland en de buurlanden daarvan op de markt brengt. 

 

Eigenschappen

MISAPOR® glasschuimgranulaat is drukverdelend, drukvast en prima bestand tegen veroudering, verrotting, bacteriën, zuren, water en knaagdieren. Ook brand en vorst krijgen geen enkele kans: MISAPOR® is vormvast en vuur- en hittebestendig, heeft een gesloten cellenstructuur, is inert en resistent tegen omgevingsinvloeden.

 

Dankzij zijn laag gewicht van 150 kg/m3 is MISAPOR® bovendien snel en gemakkelijk te verwerken. MISAPOR® glasschuimgranulaat beschermt tegen optrekkend vocht en is tevens waterafvoerend.

 

MISAPOR® is dan ook bij uitstek geschikt als drukverdelend bouwmateriaal onder de vloerplaat, als drukvaste, lichte bestrating op zettingsgevoelige grond en als draagvaste, lichte drainagelaag op gebouwen. MISAPOR® voldoet aan alle eisen van een solide, permanent stabiele fundering.

 

 

Toegankelijke daken met uitvulling en groendaken

Dankzij het lichte gewicht van MISAPOR® kan de onderconstructie van toegankelijke daken en groendaken dunner worden gedimensioneerd. MISAPOR® glasschuimgranulaat is een perfecte drainagelaag en tot 45 graden modelleerbaar.

Door hun buitengewone drukvastheid en onbrandbaarheid zijn ook FOAMGLAS®-platen de meest efficiënte oplossing voor alle begaanbare en groendaken.

Het warmdaksysteem met FOAMGLAS® biedt nog een bijkomende veiligheid: aangezien alle lagen volledig aan elkaar zijn verkleefd, kan water zich bij een eventueel lek niet verspreiden.

 

 

 

Vloerplaat voor passiefhuisbouw

De hoge drukvastheid en de absolute ongevoeligheid voor verrotting, water, zuren en knaagdieren maken FOAMGLAS® en MISAPOR® bijzonder geschikt als isolatie onder de funderingsplaten van woningen. MISAPOR® glasschuimgranulaat vormt samen met de FOAMGLAS®-platen een homogeen isolatieschild zonder koudebruggen. Dankzij de blijvende en uitstekende isolatiewaarden zijn beide producten de eerste keuze voor passiefhuizen.

 

 

 

 

 

 

Droomtuinen

MISAPOR® en FOAMGLAS® zijn droommaterialen voor creatieve tuinontwerpers en architecten. MISAPOR® rolt niet en kan worden aangebracht op hellende oppervlakken tot 15 graden. Modelleringen zonder zijdelingse begrenzingen zijn mogelijk tot 45 graden.

 

Niet enkel omwille van zijn bijna onbegrensde vormgevingsmogelijkheden is MISAPOR® een uitstekende keuze. Het kan snel worden aangebracht, het is licht en het is direct beloopbaar. Bovendien is MISAPOR® onrotbaar en vormvast.

 

Duurzaamheid

MISAPOR® glasschuimgranulaat is een puur mineraal, hoogwaardig product dat voor 98%

bestaat uit gerecycleerd flessenglas en 2% minerale toeslagstoffen en zo wezenlijk

bijdraagt tot de bescherming van ons milieu.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email