Luchtdicht plaatsen van PVC ramen wordt eenvoudig met het prekader van Deceuninck

Deceuninck
Deceuninck

Met de Zendow#neo profielen beschikt Deceuninck over PVC raam-en deurprofielen met uitmuntende thermische prestaties. Maar Deceuninck stelt naast de innovatieve materiaalkeuze en structuur van zijn profielen ook alles in het werk om een optimale luchtdichte plaatsing te garanderen. Het gebeurt namelijk nog al te vaak dat spleten en kieren langs raam- en deurkaders de energieprestatie van een woning nadelig beïnvloeden.

 

Luchtdicht plaatsen van ramen: goed voor het E-peil

De Energieprestatieregelgeving (EPB) pakt koudebruggen zoals raamaansluitingen almaar strenger aan. Het is precies op die plekken waar de raamisolatie vaak wordt onderbroken. Zo ontstaan er lineaire koudebruggen en luchtlekken die tot warmte- en energieverliezen leiden.

 

Door luchtdicht in te bouwen of te verbouwen, kan je het verlies aan warmte een halt toeroepen en het E-peil gemakkelijk met 10 tot 12 punten doen zakken. Dat is - nu de EPB-wetgeving E60 als norm  oplegt – zeer zeker belangrijk in nieuwbouw, maar ook in renovatie. Het luchtdicht plaatsen van ramen zal bovendien niet alleen de thermische maar ook de akoestische isolatie van de woning verbeteren.

 

Luchtdicht inbouwen met het prekader van Deceuninck

Een van de eenvoudigste manieren om luchtdicht in te bouwen, is het unieke prekader van Deceuninck. Het prekader garandeert een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van ramen en deuren. Het prekader is een profiel, opgebouwd uit isolerend pvc-schuim waarbij enkele delen van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden. Door het prekader eenvoudigweg op de rug van het raamkader te klikken, is een perfect luchtddichte plaatsing van raamaansluitingen gegarandeerd. Kiertjes, koudebruggen en warmtelekken rondom ramen en deuren zijn op die manier voorgoed verleden tijd.

 

Eenvoudige en snelle plaatsing

Naast optimale isolatie, staat het prekader ook garant voor een eenvoudige en snelle plaatsing. Pre- en raamkader zijn d.m.v een doordacht klik-systeem, eenvoudig te assembleren. Traditionele raamankers zijn hierdoor overbodig. Ook is het prekader van Deceuninck, beschikbaar met een standaardlengte van 6 meter, dankzij haar licht gewicht en lage densiteit, eenvoudig te be- en verwerken. Specifiek gereedschap is met andere woorden niet nodig.

 

Het prekader is geschikt voor isolatiediktes tot 160 mm en voor de meest uiteenlopende bouwmethodes(traditioneel, houtskelet en overige). Het is schimmelvrij, vochtbestendig en 100% recyclebaar.

 

Voor meer informatie : http://www.deceuninck.be/nl/prekader.aspx

Bestekteksten : http://www.deceuninck.be/nl/bestekteksten.aspx

 

Hebt u een project waar u het prekader wilt toepassen? Gebruik de oranje knop hieronder, laat uw gegevens na en Deceuninck neemt met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email