ATG goedkeuring voor raam- en deursystemen uit pvc-profielen

Deceuninck
Deceuninck
Deceuninck

Deceuninck heeft de laaste jaren constant innovaties doorgevoerd in zijn gamma van raam- en deursystemen. De ontwikkeling van de Linktrusion®-technologie – toegepast in Zendow#neo Premium -, behaalde onlangs een ATG-goedkeuring wat de kwaliteitsgarantie nogmaals ondersteund. Recent ontving Deceuninck Benelux al de Innovation Award door de Society of Plastic Engineers in de categorie Hybrid Product voor deze technologie.

Wat maakt Linktrusion®-technologie nu zo uniek?

Met Linktrusion® worden verschillende technologieën en materialen – pvc, continue structurele glasvezels, staaldraden, pvc-hardschuim,… – gecombineerd om voor elk type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion® voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties.

In de Deceuninck Zendow#neo-serie werd de Linktrusion®-technologie voor het eerst gebruikt. Na een eerste toepassing op de Deceuninck Zendow#neo Standaard ramen en deuren introduceerde Deceuninck onlangs zijn Zendow#neo Premium ramen- en deurenserie.

Waar ligt het verschil tussen Standaard en Premium van Deceuninck Zendow#neo?

Bij Deceuninck Zendow#neo Standaard wordt zowel in het kader als in de vleugel een thermische versterking gebruikt bestaande uit een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim in een mantel van 100% gerecycleerde pvc. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K.

Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door continue structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven van de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen zijn o.a. het tijdloze design, de meer dan 4.000 kleurcombinaties, de strakke en slanke vleugel en de grotere raam- en deurafmetingen.

Waarom is de ATG goedkeuring zo belangrijk?

Deze – niet-verplichte maar vrijwillig aangevraagde – ATG-goedkeuring biedt extra kwaliteitseisen en bijkomende garanties voor de oplossingen van Deceuninck.

De technische goedkeuring werd afgeleverd door de BUtgb (de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) onder het ATG-nummer 3043. In het nieuwe certificaat staan de prestatie alsook de wind-, water-, en luchtdichtheid van het venster- en deursysteem (waarin het product wordt toegepast) opgegeven. Het certificaat vermeldt tevens een unieke QR-code waardoor de gebruiker steeds eenvoudig en snel kan nagaan of de tekst waarover hij beschikt de meest recente is.

Waar tref ik de ATG certificaten?

De integrale ATG-certificaten kunnen zowel in het NL als FR gedownload worden via de website. Ga naar ‘Professionals’ en klik op de rubriek ‘Technische goedkeuringen’. Ook heel wat andere technische informatie is er terug te vinden.

Heet van de naald

Ondertussen werden de lastenboeken voor zowel Deceuninck Zendow#neo Standaard als Deceuninck Zendow#neo Premium bijgewerkt. Deze zijn via deze link terug te vinden.

Wenst u bijkomende informatie m.b.t. de pvc ramen en deuren van Deceuninck, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email